Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΛΑΣΥ: Να λειτουργήσει ξανά το δημόσιο ΚΤΕΟ

Εικόνα του άρθρου ΛΑΣΥ: Να λειτουργήσει ξανά το δημόσιο ΚΤΕΟ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2023, 12:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΛΑΣΥ στην Περιφέρεια Ηπείρου καταγγέλλει την περιφερειακή αρχή για το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ Ιωαννίνων.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχει καν απόφαση αναστολής, αλλά μόνο ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το ΚΤΕΟ έκλεισε «μετά από τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων». Ωστόσο, δεν έκλεισε λόγω συνταξιοδοτήσεων-υπάρχουν υπάλληλοι που μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.

Η ΛΑΣΥ τονίζει ότι ο περιφερειάρχης δεν διεκδίκησε ποτέ τα έσοδα του ΚΤΕΟ για την Περιφέρεια (γιατί η βασική δικαιολογία είναι ότι τα έσοδα πάνω στο κράτος και τα έξοδα βαραίνουν την Περιφέρεια) και ότι «η δήλωση πως ‘η αγορά έχει γεμίσει ΚΤΕΟ, το κλείνω’ όπως την εξέφρασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι από τις πιο ωμές παραδοχές για την αντίληψη που έχει για τις δημόσιες υπηρεσίες. Είναι η λογική που λέει ότι αν μπορεί να βγάλει κάποιος ιδιώτης κέρδος, τότε κλείνουμε τη δημόσια υπηρεσία κι άσε το λαό να …κουρεύεται με την αισχροκέρδεια σε βάρος του. Αυτό πληρώσαμε με το κλείσιμο των δομών υγείας στην πανδημία, αυτό πληρώνουμε σε δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια που ιδιωτικοποιούνται».

Η ΛΑΣΥ ζητάει να επαναλειτουργήσει άμεσα το δημόσιο ΚΤΕΟ και να μην «διανοηθεί η περιφερειακή αρχή σχέδια ιδιωτικοποίησης των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων. Είναι υποδομές που τις έχει πληρώσει ο λαός και οφείλουν να αξιοποιηθούν προς όφελός του και όχι προς όφελος κάποιων ιδιωτών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back