Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΚΤΕΟ έκλεισε, το ΕΚΑΒ έρχεται;

Εικόνα του άρθρου Το ΚΤΕΟ έκλεισε, το ΕΚΑΒ έρχεται;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2023, 18:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το δημόσιο ΚΤΕΟ Ιωαννίνων αποτελεί πια παρελθόν, με την Περιφέρεια Ηπείρου να κινείται προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του κτιρίου στον Κατσικά.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατέθεσε τη σκέψη του: Να μετακομίσουν στο εν λόγω κτίριο το ΕΚΑΒ και η ΕΜΑΚ. «Το ΕΚΑΒ έχει πρόβλημα εκεί που είναι (σ.σ. στο παλαιό «Χατζηκώστα»). Μπορεί να παραμείνει εκεί ένα ασθενοφόρο» είπε ο κ. Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι «συζητάμε με το ΕΚΑΒ».

Οι σκέψεις του κ. Καχριμάνη κατατέθηκαν με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» για το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ, ζητώντας εξηγήσεις. Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι η λειτουργία του ΚΤΕΟ δεν μπορούσε να συνεχιστεί λόγω έλλειψης προσωπικού. ότι «η στροφή προς τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι ένα πανελλαδικό φαινόμενο» και ότι «στα Γιάννενα υπάρχουν 5 ιδιωτικά ΚΤΕΟ που υπερκαλύπτουν τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται». «Σε συνθήκες ανταγωνισμού το Δημόσιο υστερεί για πολλούς και διαφόρους λόγους. Από τα 50 και πλέον δημόσια ΚΤΕΟ που λειτουργούσαν, πληροφορούμε ότι ο αριθμός τους είναι πια μονοψήφιος. Η Ήπειρος ήταν η μοναδική που μέχρι το τέλος του 2022 διατηρούσε δύο ΚΤΕΟ σε Γιάννενα και Θεσπρωτία» τόνισε.

Για το ΚΤΕΟ Θεσπρωτίας, διευκρίνισε ότι θα παραμείνει σε λειτουργία η γραμμή ελέγχου των φορτηγών, επειδή, όπως είπε, δεν υπάρχει ιδιωτικό ΚΤΕΟ για φορτηγά.

Η απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου να κλείσει το ΚΤΕΟ Ιωαννίνων έχει δεχτεί κριτική από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών. Όσοι έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, υποστηρίζουν ότι η υποστελέχωση των υπηρεσιών δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι όπως και ότι την ίδια πολιτική εφαρμόζουν κι άλλοι περιφερειάρχες με αποτέλεσμα να ωφελούνται τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back