ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κοινό Ηπειρωτών: Κλείνουν τα ΚΤΕΟ χωρίς συζήτηση

Εικόνα του άρθρου Κοινό Ηπειρωτών: Κλείνουν τα ΚΤΕΟ χωρίς συζήτηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2023, 11:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Κοινό των Ηπειρωτών ασκεί κριτική στον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη για τους χειρισμούς του στο θέμα των δημόσιων ΚΤΕΟ στην Ήπειρο, δηλαδή την τακτική κλεισίματός τους, με πιο πρόσφατη εξέλιξη, αυτό των Ιωαννίνων.

Η παράταξη αναφέρει πρακτικά ότι ο κ. Καχριμάνης έχει δημιουργήσει έναν… λογικό βρόγχο στο θέμα των ΚΤΕΟ και ουσιαστικά, λειτουργεί υπέρ της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας. «Έκλεισε εδώ και χρόνια το ΚΤΕΟ Πρέβεζας και στη θέση του - στα 200 μέτρα απόσταση – κατασκευάστηκαν και λειτουργούν τα δυο ιδιωτικά» αναφέρει η παράταξη και παραθέτει αντίστοιχο παράδειγμα από την Άρτα.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης έχει χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι «έχει γεμίσει η αγορά με ιδιωτικά ΚΤΕΟ» και γι αυτό, το δημόσιο δεν χρειάζεται.

Ο κ. Ζάψας αναφέρει ότι  θα ακολουθήσει στα κλεισίματα το ΚΤΕΟ της Ηγουμενίτσας και εγκαλεί τον κ. Καχριμάνη γιατί δεν έφερε καν το θέμα προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Να γίνει ένας απολογισμός από συγκροτήσεως της περιφέρειας και της δικής του ανάληψης της ευθύνης λειτουργείας των πρώην νομαρχιακών ΚΤΕΟ. Δημοκρατικοί κανόνες επιβάλλουν να το κάνει έστω και τώρα κι ας μην το συνηθίζει», αναφέρει η παράταξη.

Τέλος, σημειώνει ότι «με το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ χάνεται πολύτιμη γνώση και εμπειρία που αποκτήθηκε με δαπάνες του δημοσίου. Η απάντηση ότι  ‘το κράτος εξακολουθεί να εισπράττει, σύμφωνα με το νόμο’ δεν καλύπτει τις παραπάνω παραμέτρους. Εκτός και αν αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας την οποία υλοποιεί η περιφερειακή αρχή στην Ήπειρο».

Το Κοινό των Ηπειρωτών τονίζει ότι είναι ένα ανοιχτό ζήτημα, τι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών που κλείνουν και ότι «η κατάσταση είναι απογοητευτική» εκεί.

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα έχει και η ΛΑΣΥ Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back