ΕΚΛΟΓΕΣ

ΛΑΣΥ: «Άκυρο-λευκό στον δεύτερο γύρο»

Εικόνα του άρθρου ΛΑΣΥ: «Άκυρο-λευκό στον δεύτερο γύρο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2023, 19:11
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος έκαναν οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας και Δήμο Ιωαννιτών, Όλυ Τσουμάνη.

Η κα Τσουμάνη κάλεσε τους πολίτες να ρίξουν λευκό ή άκυρο στην κάλπη. «Και οι δυνάμεις του κ. Μπεγκα, και οι δυνάμεις του κ. Παπαγεωργίου, έχουν δώσει ρεσιτάλ αντιλαϊκής πολιτικής, με τα ανύπαρκτα έργα υποδομής στις γειτονιές, με τις διαλυμένες παιδικές χαρές, τα εγκαταλειμμένα σχολεία, τα πανάκριβα ανταποδοτικά, το πανάκριβο νερό, με τα έργα βιτρίνας για το τουριστικό κεφάλαιο και τους μεγαλοεργολάβους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κα Τσουμάνη τόνισε επίσης ότι «το συνολικό αποτέλεσμα στο δήμο Ιωαννιτών είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τις ανάγκες του Γιαννιώτικου λάου, αφού κυριαρχούν συνδυασμοί και πρόσωπα που συμφωνούν στο βασικό προσανατολισμό του δήμου ως dealer επιχειρηματικών συμφερόντων, μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης».

Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη άνοδο που κατέγραψε η παράταξη, η οποία αύξησε τη δύναμή της κατά 700 ψήφους, από το 2019.

Ο κ. Πρέντζας χαιρέτησε την άνοδο της ΛΑΣΥ πανελλαδικά. «Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών - λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτή η τάση εκφράστηκε και στην Ήπειρο», είπε μεταξύ άλλων.

Η ΛΑΣΥ αύξησε τη δύναμή της σχεδόν κατά 40%, σε σχέση με το 2019. «Η περιφερειακή αρχή Καχριμάνη έχει αποδείξει την ικανότητα της στη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης με την αξιοποίηση και των πακέτων του Ταμείου Ανάκαμψης και την εφαρμογή των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων που τα συνοδεύουν, για αυτό και απολαμβάνει της ευρύτατης εμπιστοσύνης των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που υποψήφιοι των λοιπών αστικών συνδυασμών επί της ουσίας τον στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

«Εμείς θα καταθέσουμε το ποσοστό που μας έδωσε ο λαός της Ηπείρου, στο δυνάμωμα των αγώνων, δυναμώνοντας την πραγματική αντιπολίτευση ενάντια στην αντιλαϊκή περιφερειακή αρχή», είπε τελικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back