Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Λαογραφικό Μουσείο «ανοίγεται»

Εικόνα του άρθρου Το Λαογραφικό Μουσείο «ανοίγεται»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2016, 23:03
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη δική του προσπάθεια για εξωστρέφεια κάνει το Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος», με την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών (ΕΗΜ) και το Ίδρυμα Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου (ΙΜΙΑΧ) να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους για μια επίσκεψη γνωριμίας με το μουσείο την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Στο μουσείο, υπάρχει πια και πωλητήριο με χειροποίητα κοσμήματα, εσάρπες, διακοσμητικά, παλιές ταχυδρομικές κάρτες, εκδόσεις της ΕΗΜ και του ΙΜΙΑΧ. Επίσης, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα: «Από το σιτάρι στο ψωμί, χθες και σήμερα», «Από το μαλλί στο υφαντό και τη φορεσιά, χθες και σήμερα» και «Χρωμοσώματα, τα χρώματα του σώματος. Φως στις παραδόσεις και τους μύθους για τις ασθένειες ή περί τεράτων κι αποδοχής του διαφορετικού». 

Το τελευταίο πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τη συζήτηση με τα παιδιά (11 έως 18 ετών) διευθύνουν η Άννα Μπατιστάτου, καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής, και η Μαρίκα Σύρρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Γενικής Βιολογίας-Ιατρικής Γενετικής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back