Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έρχονται οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου Έρχονται οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2018, 15:20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για τρίτη χρονιά, το Ζαγόρι αλλά και τα Γιάννενα (από πέρσι) ετοιμάζονται να γιορτάσουν τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας, έναν θεσμό που συντονίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το ΙΝΜΑ (Εθνικό Ινστιτούτο των Χειροτεχνικών Επαγγελμάτων) της Γαλλίας με έδρα το Παρίσι. Από τις 20 έως τις 22 Απριλίου, εργαστήρια της περιοχής θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό με τους δημιουργούς να υπενθυμίζουν τη σημασία των χειροποίητων αντικειμένων, σε πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. 

Ο φετινός θεματικός άξονας φέρειτον τίτλο «Δημιουργούμε σήμερα την κληρονομιά του αύριο». Τις δράσεις διοργανώνουν ο Δήμος Ζαγορίου, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, το Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο Μονοδενδρίου και το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις, εκθέσεις, παιδικά εργαστήρια, επιδείξεις τεχνογνωσίας και ημερίδα. Η ημερίδα θα γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο και θα έχει τίτλο «Σχέσεις, δεσμοί και συνέργειεςγια την ανάπτυξη και την απασχόληση». 

Για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας συνεργάζονται και το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου, το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Σκλίβανης, το Λαογραφικό Μουσείο Αγάπιου Τόλη και το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ελαφότοπου. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αλλά και τα εργαστήρια με ανοιχτές πόρτες, μπορείτε να τα δείτε εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back