ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Land Rover: Ασφάλεια πέντε αστέρων για το Discovery

Εικόνα του άρθρου Land Rover: Ασφάλεια πέντε αστέρων για το Discovery
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2017, 22:16
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι οικογένειες που θέλουν την περιπέτεια στη ζωή τους, αλλά ταυτόχρονα αναζητούν ασφάλεια και ικανότητες σε όλα τα εδάφη, τώρα μπορούν να τα έχουν όλα με το Land Rover Discovery. Το επταθέσιο SUV απέσπασε πέντε αστέρια στον τελευταίο κύκλο δοκιμών του Euro NCAP, την μέγιστη επίδοση από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο οργανισμό ασφάλειας. 

Το πολυτελές SUV ενσωματώνει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικά εξελιγμένων συστημάτων ασφάλειας, όπως το Pedestrian Autonomous Emergency Braking (AEB), το οποίο αυτόματα ενεργοποιεί τα φρένα όταν ανιχνεύει κίνδυνο σύγκρουσης με πεζό στο δρόμο. Η προηγμένη αυτή τεχνολογία βραβεύτηκε με έξι βαθμούς από τους κριτές του Euro NCAP. 

Με επτά θέσεις ενηλίκων πλήρους μεγέθους, το ευέλικτο Discovery σπάει το καλούπι, προσφέροντας έως και πέντε σημεία πρόσδεσης ISOFIX, και στις τρεις σειρές καθισμάτων. 

Εκτός από την εξαιρετική προστασία από συγκρούσεις, το Discovery έχει όλα τα τα τελευταία ενεργά συστήματα ασφάλειας. Μια στέρεο κάμερα, τοποθετημένη δίπλα στον κεντρικό καθρέπτη, στηρίζει την πολυσυζητημένη τεχνολογία AEB της Land Rover. Το σύστημα λειτουργεί σε ταχύτητες 5km/h έως 80km/h και υπολογίζει την απόσταση από τυχόν εμπόδια μπροστά. Τότε αυτόματα εφαρμόζει πλήρως τα φρένα για να αποφύγει εντελώς ή να μειώσει τις επιπτώσεις μιας επικείμενης σύγκρουσης. 

Τα μοντέλα που διαθέτουν Adaptive Cruise Control, είναι επίσης εξοπλισμένα με το σύστημα Advanced Emergency Brake Assist, που χρησιμοποεί ένα ραντάρ για να εντοπίσει τα οχήματα που ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση. Εάν το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, τότε ο οδηγός λαμβάνει ειδοποίηση και το σύστημα αυτόματα εφαρμόζει τα φρένα εάν ο οδηγός αποτύχει να αντιδράσει. 

Το ολοκαίνουργιο Discovery κυκλοφορεί με πρωταγωνιστές τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης:

•Adaptive LED Headlamps με πέντε λειτουργίες για διαφορετικές συνθήκες οδήγησης και τεχνολογία Automatic High Beam, που χαμηλώνει τους προβολείς για να μην ενοχλούν τους άλλους οδηγούς

•Driver Condition Monitor αισθάνεται την κόπωση του οδηγού ελέγχοντας το τιμόνι, τα φρένα και το γκάζι για να προειδοποιήσει τον οδηγό όταν αντιληφθεί κούραση 

•Intelligent Speed Limiter προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου ανάλογα με το επιτρεπτό όριο ταχύτητας 

•360-degree HD Surround Camera System παρέχει βοήθεια στον οδηγό σε διασταυρώσεις με περιορισμένη ορατότητα και σε δύσκολους χειρισμούς με χαμηλή ταχύτητα

•Lane Keep Assist ανιχνεύει ακούσια αλλαγή θέσης στη λωρίδα και επαναφέρει το τιμόνι για να διατηρηθεί η σωστή θέση 

•Park Assist χρησιμοποεί κάμερες και αισθητήρες για να οδηγήσει το όχημα σε παράλληλη και κάθετη θέση στάθμευσης. Η επιλογή Parking Exit επίσης βοηθάει το Νέο Discovery στο ξεπαρκάρισμα

•Traffic Sign Recognition ενημερώνει τον οδηγό για το όριο ταχύτητας με ένδειξη στο κέντρο πληροφοριών του οδηγού (στο καντράν)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back