Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Ζητά συζήτηση για την οπαδική βία

Εικόνα του άρθρου «Λαϊκή Συσπείρωση»: Ζητά συζήτηση για την οπαδική βία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2023, 02:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη, την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων, η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου ζητά να συζητηθεί το θέμα της οπαδικής βίας στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Το φαινόμενο έχει έκταση. Τα περιστατικά ‘οπαδικής βίας’ όπως κατονομάζονται, στην Ήπειρο δεν είναι ούτε λίγα, ούτε αδιάφορα» τονίζει ζητώντας από την περιφερειακή αρχή να «βγει από τη σιωπή της».

«Η λύση θα έρθει βάζοντας στο επίκεντρο την ανάπτυξη του αθλητισμού στο σχολείο, στη γειτονιά και η συμμετοχή της νεολαίας σ’ αυτόν χωρίς το εμπόδιο της απουσίας αθλητικών υποδομών και το εμπόδιο της πληρωμής για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Η λύση θα έρθει βάζοντας στο επίκεντρο την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας μέσα στον ίδιο τον χώρο του σχολείου… Όλα τα παραπάνω όμως έχουν μία βασική προϋπόθεση: τη σύγκρουση και την εκδίωξη από τον αθλητισμό, των επιχειρηματικών συμφερόντων  που χρειάζονται τις συμμορίες με οπαδικό κάλυμμα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους» επισημαίνει.

«Καλούμε την περιφερειακή αρχή, η οποία ποτέ δεν έδωσε ουσιαστικό περιεχόμενο στην αντιπεριφερειαρχία αθλητισμού μέχρι που την κατήργησε και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης,  να πάρουν θέση και να φέρουν προς συζήτηση το θέμα, στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο» καταλήγει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back