ΚΝΕ Ιωαννίνων: «Σεισμόπληκτα, όπως Market IN 2017»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2023, 10:56

Η ΤΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ καταγγέλλει το περιστατικό στα Σεισμόπληκτα και εύχεται στους τραυματίες καλή ανάρρωση.

«Η δολοφονική επίθεση φέρνει για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία. Η αγνή αγάπη της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων της πόλης για τον αθλητισμό, ανεξαρτήτου ομάδας προτίμησης, δεν έχει καμία σχέση με τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα» συμπεραίνει η ΚΝΕ και συμπληρώνει:

«Η πείρα δείχνει ότι η οπαδική βία συνδέεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, με την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών και εγκληματικών ομάδων, που δρουν με την ανοχή του κράτους και της αστυνομίας. Όλοι έβλεπαν, όλοι ήξεραν ότι ήταν ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο σημερινό αποτρόπαιο γεγονός».

Συνδέει το γεγονός με «τα γεγονότα του Market ΙΝ το 2017. Τότε η εργοδοσία προσέφυγε στη στρατολόγηση μπράβων της νύχτας, που ‘εντελώς τυχαία’ είναι οι ίδιοι που αναλαμβάνουν τη προστασία σε διαφόρους παράγοντες του ποδοσφαίρου και είχαν σαν στόχο τη καταστολή και την τρομοκράτηση του δικαίου αγώνα των εργαζομένων. Τέτοιες ομάδες αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως από ένα σύστημα που πασχίζει να κρατά το λαό και τη νεολαία με σκυμμένο κεφάλι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back