δεη πισω tc1
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Ας προβληματιστούνε οι Ηπειρώτες…»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «Ας προβληματιστούνε οι Ηπειρώτες…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2024, 17:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα καλεί με ανακοίνωσή της την Περιφέρεια Ηπείρου να εξαντλήσει κάθε μέσο («χωρίς να χρεώσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον τους Ηπειρώτες για αναθέσεις σε δικηγόρους») για να αποφύγει την πληρωμή του προστίμου των 180.000 ευρώ που επιβλήθηκε από το σώμα επιθεωρητών του υπουργείου Περιβάλλοντος για περιβαλλοντική υποβάθμιση του ποταμού Λούρου. Με το σκεπτικό ότι το πρόστιμο τελικά το πληρώνουν οι Ηπειρώτες. 

Η παράταξη αναφέρεται δε και στις όσες δικαιολογίες είχε επικαλεστεί στο παρελθόν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης για τις παρεμβάσεις στον Λούρο. «Το απύθμενο θράσος της περιφερειακής αρχής να υποστηρίζει εδώ και 1,5 χρόνο ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία καταστροφή με ευθύνη της, οφείλουν να το αξιολογήσουν οι ψηφοφόροι της, δηλ. το 54% το οποίο διαρκώς επικαλείται η περιφερειακή αρχή για να δικαιολογήσει το ορθό κάθε επιλογής της και να αντικρούσει την πολιτική κριτική από τη ΛΑ.ΣΥ., όταν στριμώχνεται στη γωνία χωρίς επιχειρήματα».

Και σημειώνει ακόμη: «Ας προβληματιστούνε οι Ηπειρώτες για το γεγονός ότι η ίδια περιφερειακή αρχή που προσπάθησε να εξαφανίσει μια πιστοποιημένη πλέον καταστροφή όπως αυτή στο Λούρο (που η ίδια προκάλεσε), δεν έχει πρόβλημα να επινοεί φανταστικές επικείμενες καταστροφές όπως η ‘κατάρρευση της σήραγγας στην Εγνατία’. Και στις δύο περιπτώσεις ο στόχος είναι ίδιος: η κάλυψη των εργολάβων που λυμαίνονται τον πλούτο του ελληνικού λαού, με μεσάζοντα και την ίδια».


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3