ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Ο αναξιόπιστος, του αναξιόπιστου…

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: Ο αναξιόπιστος, του αναξιόπιστου…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2024, 20:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Υπουργείο Υποδομών και περιφερειακή αρχή Ηπείρου αυτοπαρουσιάζονται ως αναξιόπιστοι για να υπερασπιστούν την αξιοπιστία της παραχώρησης της Εγνατίας οδού. Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα»: Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών για προσωρινό κλείσιμο της σήραγγας Μαλακασίου Α.

Η παράταξη κάνει όμως και αρκετά άλλα σχόλια. Καταρχάς εκτιμά ότι o υφυπουργός Νίκος Ταχιάος με τη δήλωσή του περί μη προφανούς λόγου διακοπής της κυκλοφορίας, έρχεται να «αδειάσει μεγαλοπρεπώς τον περιφερειάρχη Ηπείρου», αν και επισημαίνει ότι το υπουργείο δεν σχολίασε και δεν έκανε τίποτα για τις δηλώσεις Καχριμάνη.

Ένα ακόμη σχόλιο αφορά την επιλογή της συγκεκριμένης σήραγγας για έλεγχο από τη στιγμή «που υπάρχουν τυπικά προβλήματα παλαιότητας και σε άλλες σήραγγες, χωρίς όμως να έχει αναδειχτεί από την Εγνατία ΑΕ και τους εργαζόμενους της, σε καμία ζήτημα ασφαλείας», αλλά και την καθυστέρηση που επέδειξε το υπουργείο Υποδομών από την ημέρα που έγιναν οι δηλώσεις του περιφερειάρχη.

Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι ο κ. Ταχιάος, δηλώνοντας ότι το κλείσιμο της σήραγγας γίνεται για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας καθώς «δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και της διαχειρίστριας εταιρίας…», ομολογεί «το έλλειμμα αξιοπιστίας υπουργείου και Εγνατίας ΑΕ», όπως και ότι επιχειρείται «να προβληθεί ως μοναδική λύση για την ασφάλεια του οδικού άξονα, ο νέος παραχωρησιούχος, δηλ. η ΤΕΡΝΑ».

Ένα τελευταίο σχόλιο της παράταξης αφορά τον ίδιο τον κ. Καχριμάνη και τη στάση του μέσα στην Περιφερειακή Επιτροπή, όπου έγιναν και οι δηλώσεις περί «επικίνδυνης Εγνατίας» την περασμένη εβδομάδα. «Εάν ο περιφερειάρχης εξαπάτησε με τέτοιον τρόπο τα μέλη της επιτροπής, τότε τίθεται θέμα αξιοπιστίας του ως πρόεδρος της επιτροπής που διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ των Ηπειρωτών» τονίζει η παράταξη, και συνδέει την όλη υπόθεση με την αναγκαιότητα τηλεοπτικής-δημοσιογραφικής κάλυψης και δημόσιας αναμετάδοσης των συνεδριάσεων, όπως και τήρησης λεπτομερών πρακτικών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κλείνει την παρέμβασή της χαιρετίζοντας την επιστολή των τριών διαδικτυακών μέσων (epiruspost.gr, typos-i.gr και pbnews.gr) και καλώντας και τις υπόλοιπες παρατάξεις να «μην κρύβονται πίσω από την πρωτοβουλία των δημοσιογράφων, αλλά οι ίδιες πρωτόβουλα και θεσμικά να συνεισφέρουν ως οφείλουν στην επιβολή της πλήρους διαφάνειας στην λειτουργία της περιφερειακής επιτροπής, ακριβώς όπως πράττει η ΛΑ.ΣΥ.».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back