ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Το «κόψιμο» θεμάτων και μια αναφορά στο υπουργείο

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: Το «κόψιμο» θεμάτων και μια αναφορά στο υπουργείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2024, 16:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναφορά στο υπουργείο Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου για την αυριανή ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να γίνει διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων της προέδρου του σώματος Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση. Σύμφωνα με την αναφορά της, η πρόεδρος αρνήθηκε να εισάγει ένα θέμα από τα δύο θέματα που κατέθεσε η παράταξη για λογοδοσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Γίνεται επίκληση δε της σχετικής νομοθεσίας (άρθρο 17 του ν.5056/2023): «Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης εγγράφονται υποχρεωτικά τα θέματα που επιθυμεί να θέσει κάθε περιφερειακός σύμβουλος, τα οποία αφορούν στα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής, εφόσον έχουν κατατεθεί εγγράφως στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου τρεις (3) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση. Κάθε περιφερειακός σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα (1) θέμα. Εφόσον έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από δέκα (10) θέματα, διενεργείται κλήρωση από το προεδρείο για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία πρόκειται να εγγραφούν στην ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη εγγράφονται έως τρία (3) θέματα που προτείνονται από συμβούλους της πλειοψηφίας».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της ότι η ενέργεια αυτή της περιφερειακής επιτροπής «έρχεται να προστεθεί στις συνεδριάσεις με κλειστά μικρόφωνα της Περιφερειακής Επιτροπής, στις συνεδριάσεις χωρίς διαδικτυακή αναμετάδοση του Περιφερειακού Συμβουλίου κοκ.».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back