ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Λογοδοσία και αντιφάσεις για τα απορρίμματα

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: Λογοδοσία και αντιφάσεις για τα απορρίμματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2021, 13:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tη θέση ότι η δημοτική αρχή Ιωαννίνων πρέπει να φέρει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Για την παράταξη, η δημοτική αρχή πρέπει να λογοδοτήσει για τις απόψεις των εκπροσώπων της στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Επιπλέον, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει κάποιες ιδιαίτερες αντιφάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους:

-Οι εκπρόσωποι του Δήμου επαναλαμβάνουν ότι τα Γιάννενα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός απορριμμάτων στην Ήπειρο αντί να κάνουν έργα για διαλογή στην πηγή και μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

-Διαμαρτύρονται ότι σε αντίθεση με τον όγκο απορριμμάτων και τις δαπάνες δεν εκπροσωπούνται αναλογικά στον Φορέα Διαχείρισης, αλλά ξεχνούν ότι και οι ίδιοι δεν εκπροσωπούν τις απόψεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Δεν παραγνωρίζουμε ότι με τις δεδομένες πλειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, υπάρχει ενιαία, πολιτική συμφωνία  για την ιδιωτικοποίηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) πριν καν ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία. Οφείλουν ωστόσο να απολογηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη θέση που παίρνουν στα παζάρια των επιχειρηματικών ομίλων που φιλοδοξούν να αναλάβουν το διαγωνισμό για τη λειτουργία του δικτύου ΣΜΑ Ηπείρου. Στοιχίζονται δίπλα από την Περιφέρεια Ηπείρου και τους ομίλους που προσπαθεί εκείνη να προκρίνει στο διαγωνισμό. Είτε μετέχουν είτε όχι στη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, ξέρουμε τι θα πουν» τονίζει.

Παράλληλα, κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι θυμήθηκε ξαφνικά τη μη παράδοση του ΣΜΑ Ιωαννίνων επιρρίπτοντας τις ευθύνες όχι στην Περιφέρεια Ηπείρου αλλά στον Φορέα Διαχείρισης. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχολιάζει επίσης «την οργή της δημοτικής αρχής για την τιμολογιακή πολιτική» του Φορέα Διαχείρισης, τη στιγμή που η ίδια δημοτική αρχή «καλοδέχεται τα τιμολόγια που στέλνει η Περιφέρεια για τη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων. Γι αυτά δεν βρίσκουν λέξη να πουν».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία των ΣΜΑ, την κατάργηση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back