Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων: «206.866,57 ευρώ για δημόσιες σχέσεις»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων: «206.866,57 ευρώ για δημόσιες σχέσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2022, 14:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων, στην ανακοίνωσή της για τον προϋπολογισμό 2022 του Δήμου Ιωαννιτών, παραθέτει μια σειρά παρατηρήσεις όπως για παράδειγμα ότι ο πρϋπολογισμός περιλαμβάνει το «όχι μόνο αναιτιολόγητο αλλά και κυριολεκτικά εξοργιστικό είναι το συνολικό ποσό των 206.866,57€ για τις δημόσιες σχέσεις του Δήμου Ιωαννιτών».

Επίσης, κατηγορεί ευθέως τη δημοτική αρχή για  «προεκλογική εκστρατεία με απευθείας αναθέσεις και δημοτικό χρήμα στις γενικές υπηρεσίες» και παραθέτει δαπάνες για παραγωγή εξειδικευμένων τουριστικών εντύπων και προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσθέτει ότι προβλέπονται άλλα 28.830 ευρώ για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον τουρισμό, αλλά και ότι ταυτόχρονα είναι μειωμένη η πρόβλεψη για το «το τέλος παρεπιδημούντων».

Ακόμα, τονίζει ότι από το σύνολο των 27 εκ € των τακτικών εσόδων, τα μισά και παραπάνω προέρχονται από τη φορολογία: «Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η κρατική χρηματοδότηση που δεν ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια δεν φτάνει ούτε για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων που φτάνει στα 15 εκατομμύρια ευρώ για το 2022».

Αναφορικά με την… ιδιαίτερη (και κάπως παράταιρη με την ανακοίνωση του προϋπολογισμού) παράθεση των 50.000 ευρώ που θα πάνε σε αθλητικούς συλλόγους, η ΛΑΣΥ τονίζει ότι «και μόνο από το γεγονός ότι ούτε αυτή η δαπάνη βρίσκεται στον προϋπολογισμό της Δ/νσης Αθλητισμού, καταλαβαίνουμε ότι η δημοτική αρχή βλέπει τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης που αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας ως εκλογική πελατεία».

Σημειώνει ότι οι μελέτες για συλλογή των βιοαποβλήτων και για τη δημιουργία του εργοταξίου παραχωρούνται σε ιδιώτες με απευθείας αναθέσεις με τη μορφή των υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου και ταυτόχρονα, δεν προβλέπεται καμία αύξηση για το ηλεκτρικό, το οποίο έχει ακριβύνει σημαντικά.

«Προβλέπει (σ.σ. ο προϋπολογισμός) μάλιστα και μείωση της συνδρομής προς το ΦΟΔΣΑ κατά 750.000€ παρά το γεγονός ότι φέτος θα πρέπει να πληρώσει και το τέλος ταφής» αναφέρει η παράταξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back