ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Γι αυτό ο λαός την αποκαλούσε Φρείκη»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «Γι αυτό ο λαός την αποκαλούσε Φρείκη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2021, 10:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κόνιτσας καταγγέλλει την απόφαση του δημάρχου να επαναφέρει το άγαλμα της πρώην βασίλισσας Φρειδερίκης στην Κόνιτσα.

«Δεν ήταν μόνο ένα μισητό πρόσωπο για το λαό,  γι’ αυτό άλλωστε ο λαός την αποκαλούσε ‘Φρεικη’. Εξέφραζε την πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, την ωμή ταξική βία των καπιταλιστών  απέναντι  στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

Διαβάστε επίσης: Το άγαλμα της Φρειδερίκης-μισό αιώνα μετά

Η ΛΑΣ τονίζει μεταξύ άλλων το παρελθόν της Φρειδερίκης στη χιτλερική νεολαία και στην ΕΟΝ του Μεταξά. «Το πραγματικό παιδομάζωμα γινόταν από τη Φρειδερίκη και τους ‘φιλέλληνες’ Αμερικανούς ‘μπίσνεσμαν’, σε συνεργασία με τους μηχανισμούς του αστικού ελληνικού κράτους και την "ευλογία" υψηλά ισταμένων της Εκκλησίας» αναφέρει επίσης η παράταξη.

Τονίζει ακόμα την ατυχή δήλωση του δημάρχου ότι «’τα κρεματόρια της Γερμανίας  σήμερα έχουν μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό’, λέγοντας ότι «αποτελεί πρόκληση για το λαό της Κόνιτσας που πολέμησε ενάντια στο φασισμό, αποτελεί πρόκληση για τη μνήμη αλλά και το παρόν του λαού της περιοχής».

Συμπληρώνει επίσης ότι «η προσπάθεια εξίσωσης κομμουνισμού – φασισμού στην οποία επιδίδεται δεν μας εκπλήσσει αφού αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία της Κυβέρνησης, της ΕΕ και της τάξης που υπηρετεί».

Τέλος, προειδοποιεί το δήμαρχο ότι «τέτοιο άγαλμα δεν θα μπει στην πόλη μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back