Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Λ. Μενδώνη για Νικόπολη: «Κατάλληλη συγκυρία για φάκελο UNESCO»

Εικόνα του άρθρου Λ. Μενδώνη για Νικόπολη: «Κατάλληλη συγκυρία για φάκελο UNESCO»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2021, 01:13
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, είναι η κατάλληλη συγκυρία για να επανεκκινήσει η διαδικασία συγκρότησης του φακέλου και του διαχειριστικού σχεδίου για την ένταξη της Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO»: Αυτό δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από την Πρέβεζα, όπου επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο Νικόπολης, τα δύο Κάστρα –του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Ανδρέα, τα ιαματικά λουτρά και τα γραφεία της τοπικής ΝΔ.

Η κα Μενδώνη εξήγησε ότι η υπόθεση UNESCO δεν προχωρούσε τόσο καιρό επειδή ο διεθνής οργανισμός είχε θέσει ως κύριο ζήτημα την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου. Κάτι που επιλύεται με την υλοποίηση του οδικού έργου της Παράκαμψης της Νικόπολης από την Περιφέρεια Ηπείρου (για το έργο υπάρχει ανάδοχος από την περασμένη εβδομάδα).

Όπως πρόσθεσε, στο υπουργείο Πολιτισμού θα συσταθεί μια επιτροπή στην οποία θα μετέχουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων, οι υπηρεσίες του υπουργείου και η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως και κάποιοι τοπικοί φορείς. «Προειδοποίησε» όμως ότι η εκπόνηση του φακέλου είναι «μια επίπονη διαδικασία και χρονοβόρα, αλλά την περίοδο που θα γίνεται το έργο της ενοποίησης με την απομάκρυνση του δρόμου θα ωριμάζει και ο φάκελος».

Την κα Μενδώνη συνόδευσαν στην περιοδεία της, ο βουλευτής Στ. Γιαννάκης, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανθή Αγγέλη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back