Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυριακές στο πανί: «Και οι Δήμιοι Πεθαίνουν»

Εικόνα του άρθρου Κυριακές στο πανί: «Και οι Δήμιοι Πεθαίνουν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2022, 01:13
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Κυριακές στο Πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του κύκλου «Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στον Κινηματογράφο», προβάλλουν την ταινία του Φριτς Λανγκ «Και οι Δήμιοι Πεθαίνουν» (1943) την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», με ελεύθερη είσοδο.

Πρωταγωνιστούν: Μπράιαν Ντόνλεβι, Γουόλτερ Μπρέναν, Χανς Χάινριχ φον Ταρντόφσκι.

Η υπόθεση: Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Τσεχοσλοβακίας, ο χειρουργός Δρ. Φράντιτσεκ Σβόμποντα, ένας Τσέχος πατριώτης, δολοφονεί τον άγριο «Δήμιο της Ευρώπης» Ράινχαρντ Χάιντριχ και τραυματίζεται κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, τον βοηθά ένας καθηγητής ιστορίας, ο Στίβεν Νοβότνι, ο οποίος παρακολουθείται από τους Ναζί.

Ως αντίποινα για τη δολοφονία, ο Εμίλ Τσάκα, ένας ζυθοποιός της Πράγας, είναι αυτός που θα υποδείξει 400 συμπολίτες του, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Νοβότνι, τους οποίους θα εκτελέσουν οι Γερμανοί αν δεν αποκαλυφθεί ο δολοφόνος.

Μέσα από μία σύνθετη αλληλουχία γεγονότων, η Αντίσταση καταφέρνει να παγιδέψει και να υποδείξει τον Τσάκα ως τον δολοφόνο αλλά όχι πριν οι Ναζί εκτελέσουν πολλούς ομήρους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back