ΕΛΛΑΔΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Ανθρώπινο λάθος» και «ποτέ ξανά»

Εικόνα του άρθρου Κυρ. Μητσοτάκης: «Ανθρώπινο λάθος» και «ποτέ ξανά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2023, 22:06
ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά στη θητεία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε «αντικειμενική πολιτική ευθύνη». Για άλλον φυσικά, για τον παραιτηθέντα υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος έγινε ο πρώτος από αυτή την κυβέρνηση που ανέλαβε τέτοια ευθύνη.

Σε ένα ακόμα διάγγελμά του, ο κ. Μητσοτάκης είπε πολλά αντιφατικά πράγματα μέσα σε λίγες σειρές: «Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε αμέσως την παραίτηση του. Το ίδιο και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Η στάση του τον τιμά, καθώς όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος».

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού αποφάνθηκε –την ίδια στιγμή το ΑΠΕ αναφέρει ότι ο συλληφθείς σταθμάρχης φέρεται «να παραδέχθηκε το λάθος του»- για τα αίτια της τραγωδίας, είπε ότι θα συσταθεί «ανεξάρτητη και υπερκομματική Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος».

Ευχαρίστησε το προσωπικό των μονάδων διάσωσης, τους γιατρούς και υγειονομικούς λέγοντας ότι «έκαναν και κάνουν το καλύτερο δυνατό σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες».

Επίσης, ανέφερε ότι συνάντησε «συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων στο νοσοκομείο της Λάρισας.  Μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, με περίσσευμα αξιοπρέπειας, με ρώτησαν ‘γιατί’. Και μου είπαν ‘ποτέ ξανά’. Τους οφείλουμε μία ειλικρινή απάντηση».

Έκλεισε με το συνήθη αυτοαναφορικό του τρόπο, λέγοντας: «Θα δουλέψουμε ώστε αυτό το ‘ποτέ ξανά’ που άκουσα στη Λάρισα να μην μείνει λόγος κενός. Σας το υπόσχομαι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back