Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Κύπρος: Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2016, 16:29
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στην Κύπρο προκειμένου να επανεξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Κυπριακό προανήγγειλε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρ Παπαδόπουλος, χωρίς ωστόσο να ορίζεται συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Την Κυριακή, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε, με στόχο να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για το εδαφικό, αλλά και να κατατεθούν χάρτες από τις δύο πλευρές, παράλληλα με τον ορισμό ημερομηνίας πολυμερούς διάσκεψης για τις εγγυήσεις.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενημέρωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο για όλα όσα εκτυλίχθηκαν στην Ελβετία  σε κλίμα σύμπνοιας», ανέφερε μετά τη συνεδρίαση ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι, «ενημέρωσε επίσης και για όλες τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει έτσι ώστε να ξεπεραστεί η διακοπή στις συνομιλίες».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι, είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες από εκεί που έχουν διακοπεί στο Μον Πελερέν το ταχύτερο δυνατό, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα επιτρέψει να χαθεί η ελπίδα.

Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης έχει ξεκινήσει μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών με αρχηγούς κρατών, υπουργούς Εξωτερικών, εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών θεσμών, τους οποίους ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν στις συζητήσεις του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στο Μον Πελερέν της Ελβετίας.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Νίκος Αναστασιάδης εντός της ημέρας θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα σήμερα ενημέρωσε για το θέμα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Ρώσο υπ0υργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back