Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα στο Κυπριακό

Εικόνα του άρθρου Ολάντ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα στο Κυπριακό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2016, 11:56
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργότερο ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού αναλαμβάνει η Γαλλία με την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Κύπρο όπου και συζήτησε με τον ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα της διάσκεψης της 12ης Ιανουαρίου 2017, στην Γενεύη.

Μετά την συνάντηση ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι ήρθε στην Λευκωσία για να στηρίξει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Ο κ. Ολάντ τόνισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα σ' αυτές τις διαπραγματεύσεις και ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να θέσει ακριβώς αυτό το θέμα στο επόμενο Συμβούλιο».

Επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως η χώρα του είναι φίλη με την Κύπρο και πως «είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε σε μια λύση».

Αναφερόμενος και στον ρόλο της Γαλλίας ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο κ. Ολάντ είπε πως οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό αφορούν και το Σ.Α. ξεκαθαρίζοντας πως είναι θέμα των μελών του Σ.Α. που πρέπει «να παίξει έναν ρόλο στη διαδικασία».

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις και ευχαρίστησε για τη σταθερή στήριξη της Γαλλίας στο Κυπριακό για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης. Μια διαχρονική στήριξη της Γαλλίας που εργάζεται , είπε, με ενδιαφέρον για το Κυπριακό και θέλει να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη λύσης.

«Μια ανάλογη λύση δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μια λύση που υπαγορεύει πως ένα μέλος της ΕΕ δεν χρειάζεται εγγυήσεις», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back