Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Αποφάσισαν επανάληψη συνομιλιών

Εικόνα του άρθρου Κυπριακό: Αποφάσισαν επανάληψη συνομιλιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2016, 11:16
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα συμφώνησαν χθες βράδυ ο Νίκος  Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, στη διάρκεια δείπνου που παράθεσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Έιντε.

Ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, αναφέρει ότι οι ηγέτες, αποφάσισαν να ξαναρχίσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις. Προστίθεται ότι έδωσαν εντολή στους διαπραγματευτές τους να συνεχίσουν να συναντιούνται, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν, ενώ οι ίδιοι θα συναντιούνται όταν απαιτείται. 

Στις 9 Ιανουαρίου, οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα μεταβούν στη Γενεύη για να αξιολογήσουν τα μέχρι τότε δεδομένα στις συνομιλίες. Στις 11 Ιανουαρίου θα ανταλλάξουν χάρτες και την επομένη θα συγκληθεί πολυμερής διάσκεψη για την Κύπρο. 

Με βάση το ανακοινωθέν που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στη διάσκεψη για την Κύπρο, όπως την έχουν χαρακτηρίσει, θα συμμετάσχουν οι τρεις εγγυήτριες χώρες. Σημειώνεται, επίσης, πως άλλα μέρη μπορούν να προσκληθούν εάν αυτό απαιτηθεί.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Εσπεν Μπάρθ Έιντε, σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα για να έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκο Κοτζιά. 

Την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθεί στην Άγκυρα για να συναντήσει τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Σημειώνεται πως στη Λευκωσία βρίσκεται για επαφές ο  αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις Τζόναθαν Κοέν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back