ΕΛΛΑΔΑ

Κυπριακό: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι συνομιλίες

Εικόνα του άρθρου Κυπριακό: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι συνομιλίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2017, 23:24
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στη γενεύη η διάσκεψη για το Κυπριακό και μέχρι την Τετάρτη οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα επιδιώξουν να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εκκρεμή ζητήματα.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα λάβει χώρα η πολυμερής διάσκεψη με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων, ήτοι της Ελλάδας, της Τουρκίας, και της Βρετανίας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Την Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου ο πρώτος επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας για «μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού επί τη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ».


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της επικείμενης πολυμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, στη Γενεύη.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, επισημαίνοντας «τη σταθερή προσήλωση της χώρας στις συνομιλίες, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ».

Εξάλλου αύριο ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να τους ενημερώσεις για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3