Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακή ΑΟΖ: Τουρκική φρεγάτα προσπάθησε να εμβολίσει το γεωτρύπανο

Εικόνα του άρθρου Κυπριακή ΑΟΖ: Τουρκική φρεγάτα προσπάθησε να εμβολίσει το γεωτρύπανο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2018, 17:34
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό πολεμικό πλοίο παρ’ ολίγον να συγκρουστεί με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ «SAIPEM 12000», όταν αυτό επιχείρησε εκ νέου να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά» στο τεμάχιο 3.

Το γεωτρύπανο κινήθηκε με ελιγμούς πολύ κοντά στον στόχο «Σουπιά» και ακριβώς στα όρια της περιοχής, που δέσμευσε η Τουρκία. Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ενέτεινε τις απειλητικές κινήσεις και μία τουρκική φρεγάτα προσπάθησε να εμβολίσει το γεωτρύπανο.

Ο καπετάνιος του γεωτρύπανου κατάφερε να αποφύγει την σύγκρουση και τερμάτισε την προσπάθεια και τώρα κατευθύνεται προς το λιμάνι της Λεμεσού, όπου σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων θα αγκυροβολήσει για 2-3 μέρες και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Μαρόκο.

Για τις εξελίξεις ενημερώθηκε τόσο ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημερώνει με τη σειρά τους Ευρωπαίους ηγέτες, που βρίσκονται στη Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε ότι αναβάλλεται η γεώτρηση της ΕΝΙ στον στόχο «Σουπιά», αλλά, δήλωσε, «δεν ακυρώνονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας». ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό αναμένει η Κυπριακή Δημοκρατία.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3