ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κυβερνητική επίσκεψη στην Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου Κυβερνητική επίσκεψη στην Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2019, 16:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Κόνιτσα επισκέφτηκαν  η Μερόπη Τζούφη, υφυπουργός Παιδείας και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η πρόσφατη επίσκεψη ακροδεξιών κατά προσφυγόπουλων. Οι δύο βουλευτές συνάντησαν το δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου και αντάλλαξαν  απόψεις  σχετικά με τα γεγονότα.

«Περισσότερο από ποτέ, πολιτικά πρόσωπα, θεσμικοί φορείς αλλά και οι κοινωνίες απαιτείται να τοποθετούνται φανερά και εμφατικά στην πλευρά της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης, απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς ρητορικής αποτρέποντας φασιστικές δράσεις και πρακτικές που επιχειρούνται από τους νοσταλγούς αυτών των αντιλήψεων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Αργότερα συναντήθηκαν με το διοικητή του αστυνομικού τμήματος Κόνιτσας, από τον οποίο ενημερώθηκαν για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών. «Οι δυο βουλευτές εξήραν την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της αστυνομίας σχετικά με την αντιμετώπιση της υπόθεσης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει ότι «η στήριξη της πολιτείας στην ακριτική περιοχή της Κόνιτσας και των κατοίκων της αποτελεί εχέγγυο για την υποδοχή αλλά και την ομαλή ενσωμάτωση του προσφυγικού παράγοντα σε έναν τόπο που διαχρονικά καλοδέχτηκε και συνυπάρχει με το προσφυγικό στοιχείο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back