ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κυβέρνηση-Εγνατία-ΤΑΙΠΕΔ παλινωδούν για τα διόδια

Εικόνα του άρθρου Κυβέρνηση-Εγνατία-ΤΑΙΠΕΔ παλινωδούν για τα διόδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2017, 12:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη στέλνει ο Σύλλογος Εργαζόμενων της Εγνατίας, σχετικά με το θέμα των διοδίων και τη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου. Είναι γνωστό ότι η διοίκηση της Εγνατίας, με τη σιωπηλή ανοχή του υπουργείου και ουσιαστικά, κατ’ επιταγή του ΤΑΙΠΕΔ, έχει εντάξει στο διαγωνισμό για τις συμβάσεις λειτουργίας και συντήρησης, την κατασκευή νέων διοδίων. Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες, ο κ. Σπίρτζης εξήγγειλε την… κατάργηση των μετωπικών διοδίων σε ευσύνοπτο βάθος χρόνου, ενώ μόλις χτες, στα (μετωπικότατα) διόδια Παμβώτιδας, συνδέθηκε το ρεύμα…

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν τις από 6 Νοεμβρίου δηλώσεις του, στον υπουργό και σημειώνουν: «Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις σας (06.11.2017) ότι τα μετωπικά διόδια καταργούνται, ότι θα υπάρχουν μόνο στο άκρο της οδού για προμήθεια καρτών και ότι το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα εφαρμοστεί εντός του 2018 στην Εγνατία Οδό, διαπιστώνουμε ότι η Εταιρεία υιοθετώντας την κατασκευή δεκάδων νέων συμβατικών σταθμών διοδίων, είτε δεν εμπιστεύεται το σχεδιασμό του εποπτεύοντος υπουργείου, είτε, υλοποιώντας εντολές του ΤΑΙΠΕΔ, προχωρά σε ενέργειες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σπατάλη δημόσιων πόρων».

Συμπληρώνουν ότι πρέπει να αποδεσμευτεί η δημοπράτηση των συμβάσεων λειτουργίας και συντήρησης από αυτή της κατασκευής διοδίων και ότι οι συμβάσεις συντήρησης (που λήγουν σε μερικούς μήνες), θα πρέπει να δημοπρατηθούν άμεσα. Τέλος, ο σύλλογος καταγγέλλει τον πρόεδρο της Εγνατίας, γιατί σε πρόσφατες δηλώσεις του «πέρασε στα ψιλά» την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας που ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο, με «ελάχιστο τίμημα, δανεικό από τις τράπεζες».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back