ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κωνσταντίνου-Ελισάφ: μια «εποικοδομητική συνεργασία»

Εικόνα του άρθρου Κωνσταντίνου-Ελισάφ: μια «εποικοδομητική συνεργασία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2021, 18:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον ειδικό γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του υπουργείου Μετανάστευσης, Βαγγέλη Κωνσταντίνου, «τον συμπατριώτη μας», όπως τον αποκαλεί το Δημαρχείο Ιωαννίνων, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος (όχι, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος -Παιδείας, Πρόνοιας και Μεταναστών- Γιάννης Αϊβατίδης δεν ήταν παρών).

Μέσω του υπουργείου Μετανάστευσης χρηματοδοτούνται έργα σε Δήμους που φιλοξενούν δομές για πρόσφυγες. Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ένας από τους Δήμους που έχουν τύχει χρηματοδότησης, με τη δημοτική αρχή να κάνει λόγο για «μια εποικοδομητική συνεργασία με το υπουργείο».

«Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντίνου για την υποδειγματική συνεργασία, για το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του για την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και γενικότερα για την προσφορά του σε έναν πάρα πολύ κρίσιμο τομέα, στον οποίο δοκιμάζονται και οι αντοχές όλων των κοινωνιών, τόσο της πατρίδας μας όσο και της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνου, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εξαιρετική συνεργασία, δήλωσε ανοιχτός σε νέες προτάσεις.

Στον Δήμο, με κονδύλια του Ταμείου Αλληλεγγύης έχουν δρομολογηθεί τρία έργα: Βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Κατσικά (αναβάθμιση της οδού Μιχ. Αγγέλου), προϋπολογισμού 420.000 ευρώ, ανακατασκευή́ κτιρίου για δημιουργία (Δια)πολιτισμικού Κέντρου στα Γιάννενα, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, και βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Περάματος, προϋπολογισμού 420.000 ευρώ.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει υποβάλλει για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης και άλλη μια πρόταση. Η πρόταση αυτή αφορά τη βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Κουτσελιού, με προϋπολογισμό 630.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back