Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κωδικός 6 και για μάζεμα σκουπιδιών

Εικόνα του άρθρου Κωδικός 6 και για μάζεμα σκουπιδιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2021, 17:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα παγωμένο πρωινό, και παρόλα αυτά αρκετοί Γιαννιώτες έστειλαν μήνυμα με τον κωδικό 6 για να ανασάνουν. Κάποιοι από αυτούς πήγαν στο Γιαννιώτικο Σαλόνι και συνδύασαν την άθλησή τους με το μάζεμα σκουπιδιών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της εθελοντικής ομάδας Save Your Hood.

Η ομάδα Save Your Hood, που «μετράει» δύο μήνες ζωής, συντονίζει τις δράσεις της μέσω facebook. Οι δράσεις ξεκίνησαν από την Αθήνα και έχουν επεκταθεί σε διάφορες πόλεις της χώρας, με τους εθελοντές να δρουν σε διάφορες γειτονιές. «Μήπως κάποιες φορές, στέλνοντας 6, μαζεύουμε όλοι λίγα σκουπίδια από σημεία που ο καθένας αγαπάει;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά η ομάδα.

Και κάπως έτσι έγινε σήμερα και στα Γιάννενα, με τους εθελοντές –μεγάλοι και μικροί- να συγκεντρώνουν, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, από τον χώρο αυτόν πρασίνου τα συνήθη ύποπτα απορρίμματα, όπως πλαστικά μπουκάλια και τενεκεδάκια, αλλά και τα νέα απορρίμματα της… πανδημίας: μάσκες, πολλές μάσκες.

Τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες σακούλες, θα απομακρυνθούν από τον Δήμο Ιωαννιτών, μετά από σχετική συνεννόηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3