Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κρύο στα Ιωάννινα και νεκρά ψάρια στο Δρέπανο

Εικόνα του άρθρου Κρύο στα Ιωάννινα και νεκρά ψάρια στο Δρέπανο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2022, 13:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρότι η Ήπειρος δεν είναι ανάμεσα στις χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών χτες, σε όλη τη χώρα, δεν σημαίνει ότι δεν έκανε και επιθετικό κρύο.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία σήμερα (26/1) στις 10 το πρωί, καταγράφηκε στην Κλυδωνιά, -7,8 βαθμοί Κελσίου. Ακολούθησαν η Βασιλίτσα με -6,7 βαθμους, το Ανήλιο με -6,1 βαθμούς, το Δερβίζιανα με -3,4 βαθμούς, η Ελεούσα με -2,3 βαθμούς.

Στα δε Ιωάννινα, η χαμηλότερη θερμοκρασία που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του meteo.gr ήταν -9,6 βαθμοί κελσίου στις 5.10 το πρωί σήμερα. Σημειώνεται ότι ο σταθμός βρίσκεται στο Πανηπειρωτικό στάδιο στην Ανατολή. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, 288 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών «κατέγραψαν αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες, εκ των οποίων 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες < -10 °C».

Η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με -18.1 °C.

Στο μεταξύ, χθες, στην παραλία του Δρέπανου στην Ηγουμενίτσα, βρέθηκαν νεκρά χιλιάδες ψάρια, σε ιχθυοκαλλιέργεια στην περιοχή, εξαιτίας του ψύχους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back