Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κρύο, πάγος, τώρα και διακοπές ρεύματος

Εικόνα του άρθρου Κρύο, πάγος, τώρα και διακοπές ρεύματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2022, 19:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκτός από την περιοχή της Αττικής, όπου ακόμα και σήμερα υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, αρκετές έγιναν και στα Ιωάννινα, μέσα στην πόλη, τις τελευταίες μέρες.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επικαλείται βλάβες στον υποσταθμό της Ελεούσας. Ωστόσο, ούτε πρωτόφαντο είναι το πρόβλημα, ούτε αποσπασματικό. Αντίθετα, είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό, τη στιγμή που το ρεύμα, εξαιτίας και των λανθασμένων κυβερνητικών αποφάσεων, είναι πανάκριβο στην Ελλάδα.

Καταρχάς, οι διακοπές έχουν ξεκινήσει τμηματικά εδώ και τρεις μέρες, σε διάφορες γειτονιές των Ιωαννίνων.

Ξημερώματα Πέμπτης έγινε η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, στις 3.20 το πρωί. Η βλάβη είναι τόσο σοβαρή που σήμερα, έμειναν κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Ζίτσας, καθώς η θέρμανση των κτιρίων ήταν αδύνατη.

Επίσης, ο ΣΥΔΛΙ ειδοποίησε το πρωί της Πέμπτης ότι «διαπιστώθηκε σοβαρή απρόβλεπτη βλάβη ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ», οπότε έμειναν χωρίς νερό Πετράλωνα, Λοφίσκος, Ανάργυροι, Περάτη, Γραμμένο, Βαγενίτι, Πολύλοφος, Λύγγος και Κόντσικα, Ασβεστοχώρι και Κοσμηρά στον Δήμο Ιωαννιτών.

Για την επιδιόρθωση του προβλήματος, ήρθε στα Ιωάννινα συνεργείο από την Πάτρα και, ενώ ο Δήμος Ζίτσας ενημέρωσε για επιδιόρθωση στις 13.00 και μετά, ο ΣΥΔΛΙ κάνει λόγο για μεσημέρι-απόγευμα.

Δεν ήταν μόνο αυτά τα προβλήματα όμως. Συμπολίτες με προβλήματα υγείας αντιμετώπισαν ξημερώματα μια διακοπή ρεύματος, χωρίς να μπορούν να απευθυνθούν πρακτικά πουθενά: άλλοι φορείς δήλωσαν «αδυναμία», πολιτική προστασία στα Ιωάννινα δεν έχει 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο, οπότε έπρεπε να διαχειριστούν το πρόβλημα στο σπίτι τους, χωρίς βοήθεια.

(σημείωση: η φωτογραφία είναι... συμβολική και όχι η αιτία των διακοπών ρεύματος)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back