Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα: Αριθμοί… Απριλίου

Εικόνα του άρθρου Κρούσματα: Αριθμοί… Απριλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2020, 11:05
ΕΛΛΑΔΑ

Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί φορείς, εκτός από αυτούς που πέρασαν στο παρασκήνιο της επικαιρότητας όπως ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Τσιόδρας, φρόντισαν να δώσουν την εντύπωση ότι «τέλος καλό, όλα καλά»  και να πανηγυρίσουν για την επιτυχή αντιμετώπιση του ιού, αυτός… συμπεριφέρεται όπως… τον Απρίλιο.

Οι αριθμοί κρουσμάτων των τελευταίων 20 ημερών, διαφέρουν μεν σε «περιεχόμενο», καθώς έχουν μειωθεί δραστικά οι άνθρωποι που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς και τα θύματα. Τα κρούσματα όμως έχουν αυξηθεί σημαντικά. Είναι ενδεικτικό ότι το δεύτερο μισό του Απριλίου, με εξαίρεση την 21η του μήνα οπότε και είχαμε τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μια μέρα μέχρι τώρα (156) και δύο μέρες αργότερα που έφτασαν τα 55, δεν ξεπέρασαν ξανά τα 30 ημερησίως.

Την τελευταία εβδομάδα ωστόσο, παρατηρείται αύξηση και τα επίπεδα έχουν φτάσει σε σημεία που τα φτάνουν για πρώτη φορά, μετά τη λήξη της καραντίνας.

Η αυξητική τάση, καθώς και οι φανερά πρόχειροι χειρισμοί υπουργών όπως ο Τουρισμού, κ. Θεοχάρης, επέβαλαν τις τακτικές συσκέψεις στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ώστε να εκτιμάται συνεχώς η κατάσταση.

Από την άλλη, λίγα μέτρα τηρούνται πραγματικά και απαρέγκλιτα ή έστω πλημμελώς. Η «κατ’ εξαίρεση» είσοδος τουριστών από τη Σερβία δε, την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται ότι… αποτυπώθηκε στις ημερήσιες αναφορές του ΕΟΔΥ, ο οποίος σημειωτέων, για ένα διάστημα προ ενός μήνα περίπου, είχε σταματήσει να εκδίδει καθημερινές αναφορές.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back