ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κριτική στο δήμαρχο Κόνιτσας για τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις

Εικόνα του άρθρου Κριτική στο δήμαρχο Κόνιτσας για τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2020, 16:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η δημοτική κίνηση «Ο τόπος που θέλω να ζω» στην Κόνιτσα κατακρίνει το δήμαρχο για «εμμονή και αμετακίνητη επιμονή», να κάνει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς.

Η παράταξη τον κατηγορεί, όπως και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ότι δεν επιλέγουν την τηλεδιάσκεψη, «ακόμα και αυτής της φυσικής παρουσίας των δημοτικών συμβούλων κεκλεισμένων των θυρών, στην αίθουσα εκδηλώσεων, απαξιώνοντας τις εναλλακτικές προτάσεις της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ».

Η παράταξη αναφέρει ότι ο δήμαρχος «συνεχίζει να εξαντλεί στο έπακρο τη δυνατότητα που έχουν δώσει οι δοτές πλειοψηφίες Θεοδωρικάκου υποστηρίζοντας με σθένος το ‘δημαρχοκεντρικό’ σύστημα που τόσο κατακεραύνωνε στο παρελθόν».

Προσθέτει ότι θέτει προς τον ευθυνών της «ολόκληρη τη δημοτική ομάδα της διοικούσας παράταξης όπως και τους εξωθεσμικούς ‘συμβουλάτορες’ και ‘χειροκροτητές’ που στηρίζουν μια τέτοια επιλογή διοίκησης, επευφημούν και ανέχονται συμπεριφορές και μοντέλα διοίκησης που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, τακτικές που εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα και αποτελούν εξαργύρωση προεκλογικών επιταγών και δεσμεύσεων».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «η θέση του αιρετού δημοτικού συμβούλου δε θα επιτρέψουμε να απαξιωθεί από καμιά μειοψηφική διοίκηση και ως Δημοκρατικός θεσμός να εμπαίζεται απροκάλυπτα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back