ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κρ. Αρσένης για Πάπιγκο: «Καμία υπηρεσία δεν έκανε αυτοψία»

Εικόνα του άρθρου Κρ. Αρσένης για Πάπιγκο: «Καμία υπηρεσία δεν έκανε αυτοψία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2021, 20:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «κάλυψη της παράνομης επέκτασης του οικισμού του Παπίγκου στη ζώνη απόλυτης προστασίας του εθνικού πάρκου Βόρειας Πίνδου δίπλα στο Μεγάλο Πάπιγκο» εκ μέρους της κυβέρνησης κάνει λόγο ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς σε επίκαιρη ερώτηση η οποία συζητήθηκε χτες στη Βουλή.

Διαβάστε σχετικά: Όλα... καλά και όλα νόμιμα στο Πάπιγκο

Ο κ. Ταγαράς υποστήριξε ότι οι οικοδομικές άδειες για την ανέγερση κατοικιών που έχουν δοθεί, έχουν δοθεί νόμιμα, όπως και ότι η εν λόγω έκταση είναι εντός των ορίων του οικισμού.

Ο βουλευτής επαναλαμβάνει ότι η επέκταση του οικισμού «’νομιμοποιήθηκε’ με την ανάρτηση των αυθαίρετων ορίων από το Δήμο, στην ψηφιακή πλατφόρμα της ‘Κτηματολόγιο Α.Ε.’ στο πλαίσιο της ανάρτησης των δασικών χαρτών». Ασκώντας δε κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, επισημαίνει ότι «ο κ. υπουργός φάνηκε να μην μπήκε καν στον κόπο να ελέγξει μέσω των υπηρεσιών του, το αυταπόδεικτο του ισχυρισμού, ότι δηλαδή το ορισμένο νότιο όριο του οικισμού του Μεγάλου Παπίγκου είναι το κοιμητήριο του χωριού ενώ οι εκτάσεις που αδειοδοτήθηκαν από τις υπηρεσίες, βρίσκονται πέραν του κοιμητηρίου του χωριού και μέσα σε προστατευόμενη περιοχή».

Προσθέτει δε ότι ο κ. Ταγαράς περιορίστηκε στην αναφορά ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας «βεβαιώνουν ότι οι υπό δόμηση εκτάσεις βρίσκονται εντός ορίου οικισμού».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Αρσένης αναφέρει κάτι ενδιαφέρον: «Καταρχάς, καμία υπηρεσία δεν διενήργησε αυτοψία, η οποία, αν γινόταν, θα αποκάλυπτε με πολύ μεγάλη ευκολία τη δόμηση εκτός του σταθερού νοτίου ορίου του οικισμού. Ο έλεγχος περιορίστηκε στην αποδοχή της μελέτης καθορισμού του ορίου από τον ιδιώτη μελετητή μηχανικό, ο οποίος με τη σειρά του επικαλέστηκε την ταύτιση με την ανάρτηση των (αυθαίρετων) ψηφιοποιημένων ορίων από το Δήμο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3