Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 18-12-2019, 21:10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τον εκνευρισμό, την οργή, τις διαμαρτυρίες, αλλά και τις καταγγελίες πολλών πολιτών, οι οποίοι υπέβαλλαν αίτηση και απορρίφθηκαν από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων.

Όπως ανακοινώθηκε στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ (www.koinonikomerisma.gr) θα ανοίξει αύριο συμπληρωματική σελίδα, δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα.

Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους. 

Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει επίσης ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ (2131621000) στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση. 

Νωρίτερα με μια λακωνική ανακοίνωση η ΗΔΙΚΑ διευκρίνιζε ότι «για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα».

Υπενθυμίζεται πως το κοινωνικό μέρισμα 2019 δεν δικαιούνται όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη αλλά όσοι λαμβάνουν το αναπηρικό προνοιακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα