Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία: Τα επόμενα βήματα

Εικόνα του άρθρου Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία: Τα επόμενα βήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2018, 20:17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την έκθεση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, «ένα άλλο μοντέλο επιχειρηματικότητας και μια διαφορετική φιλοσοφία και για την οικονομία και για την παραγωγή και για την ίδια τη ζωή», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. 

«Είναι ένας διαφορετικός τρόπος που όμως συμβάλει και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη της παραγωγικότητας και σε ένα νέο εναλλακτικό καταμερισμό εργασίας, κάτι που είχαμε ανάγκη ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης, αλλά που έχουμε ανάγκη και τώρα στην περίοδο της ανάκαμψης, που πρέπει να προσανατολίσουμε και την παραγωγή και την οικονομία μας σε τομείς που τομείς που μπορούν να έχουν μια βιωσιμότητα», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη που αφορά τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδίως τις περιφέρειες, ύψους 82 εκατ. με στόχο να δημιουργηθούν φορείς Κ.ΑΛ.Ο. αποκεντρωμένα σε όλη τη χώρα, γιατί η μεγάλη συγκέντρωση είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου παρουσίασε τα επόμενα βήματα για την Κ.ΑΛ.Ο., αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση του τέρατος της γραφειοκρατίας, την προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα κέντρα στήριξης. 

Το επόμενο βήμα, είπε, είναι στα τέλη του χρόνου, αρχές του επόμενου, να ενεργοποιηθεί η δράση χρηματοδότησης υφιστάμενων φορέων Κ.ΑΛ.Ο. με χρηματοδοτικά εργαλεία για να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες, να ενισχυθούν, να κάνουν προσλήψεις. 

Τρίτο βήμα η υλοποίηση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα προγράμματος ενίσχυσης εργασίας αποκλειστικά για φορείς Κ.ΑΛ.Ο. συνολικού ύψους 11 εκατ. «Θα επιδοτούμε πλήρως τη θέση εργασίας που θα δημιουργείται στον φορέα Κ.ΑΛ.Ο.», τόνισε και μίλησε για κονδύλι 2 εκατ. για τις περιπτώσεις που η θέση εργασίας θα αφορά άτομα με αναπηρία. 

Τέταρτο βήμα, η αναγκαιότητα να υπάρχει μόνιμη υποστήριξη αυτής της επιχειρηματικότητας με εργαλεία για μικροπιστώσεις.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μίλησε για την προσπάθεια να φτιαχτεί ένα δίκτυο μεταξύ των πανεπιστημίων, να γίνει ένα πρόγραμμα για όλα τα σχολεία, τα γυμνάσια, τα λύκεια, που θα μπορούν να κάνουν ένα πρότζεκτ Κ.ΑΛ.Ο. μέσα στο πρόγραμμα τους. «Να μπολιάσουμε όλο το σύστημα της δημόσιας εκπαίδευσης και να κάνουμε βραχύβια προγράμματα», είπε.

Η έκθεση Κ.ΑΛ.Ο. Athens Expo ΄18 πραγματοποιείται στο χώρο του παλιού Χρηματιστηρίου, στην οδό Σοφοκλέους από τις 7 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back