Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής και του περιφερειάρχη

Εικόνα του άρθρου «Κοινό των Ηπειρωτών»: Τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής και του περιφερειάρχη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2020, 20:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο επιστολές, μία στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και μία στην αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, απέστειλε πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, χωρίς να πάρει μέχρι στιγμής καμία απάντηση.

Με την επιστολή του προς τον κ. Καχριμάνη ζητά να γίνεται ανά τακτικά διαστήματα τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής όλων των περιφερειακών παρατάξεων και του περιφερειάρχη, κάτι που, όπως επισημαίνει, θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των οργάνων, όπως του περιφερειακού συμβουλίου, δεδομένων των συνθηκών που έχει επιβάλλει η πανδημία. Αναφέρει δε ότι η πρακτική αυτή εφαρμόζεται ήδη σε άλλες Περιφέρειες –ως παράδειγμα φέρνει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Η συζήτηση μπορεί να συμπληρώνεται κάθε φορά με ενημέρωση για την στήριξη των δομών υγείας - τομέας στον οποίο η δική μας Περιφέρεια έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο, την περιφερειακή οικονομία, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη (για στήριξη της τηλεεκπαίδευσης, για παρεμβάσεις πληγεισών περιοχών από έντονα καιρικά φαινόμενα ή σεισμό, όπως πρόσφατα στο Φανάρι κ.α.), όπως και την καμπάνια προβολής άλλων υποστηρικτικών δράσεων (οδηγίες ΕΟΔΥ, στήριξη μΜΕ και αγροτών)» τονίζει.

Προσθέτει δε ότι η πρόταση του «Κοινού των Ηπειρωτών» είναι ανοιχτή προς διαμόρφωση και από τις άλλες παρατάξεις όπως και ότι αναμένει σχετικές πρωτοβουλίες από την περιφερειακή αρχή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η δεύτερη επιστολή του κ. Ζάψα απευθύνεται στην κ. Μπραΐμη και στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων και αφορά τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μια επιστολή καλών προθέσεων, όπως προκύπτει από τα γραφόμενά του, ως «μια κατάθεση εμπειρίας και διάθεσης συνεννόησης στο πεδίο της πολιτικής, όπως αυτό της αυτοδιοίκησης». Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, ο κ. Ζάψας θέτει τον κίνδυνο να αποτελέσει η επιτροπή «εργαλείο λήψης καταχρηστικών αποφάσεων». Η επισήμανση αυτή γίνεται λόγω κατάτμησης έργων όριο της «ανάθεσης των 24.800 ευρώ» με τις αιτιολογίες του πρόσφατου σεισμού ή του κορονοϊού. Μια ακόμα παρατήρησή του αφορά τις γνωμοδοτήσεις επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), για τις οποίες καλείται να γνωμοδοτήσει η επιτροπή «χωρίς την απαιτούμενη πληρότητα του φακέλου ή με ασαφή στοιχεία».

«Η ανάπτυξη δεν εμποδίζεται όταν ο επενδυτής υποχρεώνεται να εκπληρώσει τις πρόνοιες του νομοθέτη, αντίθετα διασφαλίζεται και η επένδυση από μελλοντικούς κινδύνους» υπογραμμίζει ο κ. Ζάψας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back