ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κοινό των Ηπειρωτών: «Να σταματήσουν οι δικογραφίες»

Εικόνα του άρθρου Κοινό των Ηπειρωτών: «Να σταματήσουν οι δικογραφίες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2020, 09:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Κοινό των Ηπειρωτών καταδικάζει τα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου στα Γιάννενα και υπενθυμίζει την κοινή ανακοίνωση με την Ανυπότακτη Ήπειρο και την Αριστερή Παρέμβαση, με την οποία ζητούσαν να ανακληθεί η απαγόρευση.

«Η κυβέρνηση δεν άκουσε και στα Γιάννενα οι δρόμοι αποτέλεσαν πεδίο σύγκρουσης εργατών, φοιτητών και της Αστυνομίας. Η δημοκρατία μας δεν συμβιβάζεται με την ακραία καταστολή. Αυτές οι πρακτικές τραυματίζουν τη σχέση πολίτη και κράτους σε καιρούς που άλλο έπρεπε να είναι το διακύβευμα» αναφέρει η παράταξη και συμπληρώνει ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Ολιγώρησαν και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν έχουν πολιτική για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε αυτήν την περίσταση και η τηλεεκπαίδευση είναι προσβάσιμη από λίγους. Νομοθετούν αντεργατικούς νόμους μέσα στην πανδημία. Οι επαγγελματίες είναι στα όρια τους – κάθε μέρα κλείνουν επιχειρήσεις και τους τάζουν ασπιρίνες του τύπου «μη επιστρεπτέας προκαταβολής».

Καταγγέλλουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και ζητά να σταματήσουν οι δικογραφίες και να σβηστούν τα πρόστιμα που έβαλαν στους συλληφθέντες φοιτητές και εργαζόμενους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back