ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κοινό των Ηπειρωτών»: «Αυτή είναι η δημοκρατία τους»

Εικόνα του άρθρου «Κοινό των Ηπειρωτών»: «Αυτή είναι η δημοκρατία τους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2020, 12:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την άρνηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη να συναντήσει τις περιφερειακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα.

Η παράταξη του κ. Ζάψα, όπως και οι παρατάξεις του Σπύρου Ριζόπουλου και του Δημήτρη Δημητρίου, είχαν ζητήσει με κοινή τους επιστολή συνάντηση με τον υπουργό κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα («μια υπουργική επίσκεψη χωρίς είδηση για το προσφυγικό» όπως επισημαίνεται). Ο κ. Μηταράκης, κατά την επίσκεψή του, είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και στη συνέχεια με τους δημάρχους.

«Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Αφού κατάργησαν ουσιαστικά τον νόμο με τον οποίο εκλεγήκαμε, τώρα αγνοούν και την ύπαρξη της αντιπολίτευσης… Ήσυχα το λέω: Φάουλ κάνατε κε υπουργέ. Κακούς συμβουλάτορες ακούσατε. Η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών δεν εξασφαλίζεται με την άρνηση διαλόγου. Το αντίθετο έπρεπε να επιδιώκετε» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση, η παράταξη κάνει κριτική στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ χειρίζεται το προσφυγικό/μεταναστευτικό χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων τα «’πλωτά φράγματα’ στο Αιγαίο επικίνδυνη επινόηση». Υπογραμμίζει δε ότι «μόνο η αλληλεγγύη βοηθάει στη διαχείριση του προσφυγικού» όπως και ότι η κυβέρνηση «οφείλει να απαιτήσει με κάθε τρόπο να εκφραστεί έμπρακτα η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με χρηματοδοτικές κυρώσεις και άλλα μέτρα για τις χώρες μέλη που δεν ανταποκρίνονται».

Όσο για την Ήπειρο, η θέση του «Κοινού των Ηπειρωτών» είναι σαφέστατη κατά των κλειστών κέντρων και υπέρ των ανθρώπινων δομών φιλοξενίας. «Η περιφερειακή αρχή έχει την πρώτη ευθύνη και θα αναγκαστεί σύντομα να πάρει θέση στο ζήτημα. Τα υπόλοιπα στο Περιφερειακό Συμβούλιο» καταλήγει η παράταξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back