Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κλοπές σε… πανελλαδικό επίπεδο

Εικόνα του άρθρου Κλοπές σε… πανελλαδικό επίπεδο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2023, 10:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ασφάλεια Αγρινίου εξάρθρωσε οργάνωση και χτες Πέμπτη η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 11 άτομα, με την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που, σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, ενέχεται κλοπές που έγιναν σε τουλάχιστον 24 πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, η εγκληματική οργάνωση είχε αναπτύξει δράση και στα Γιάννενα, καθώς και σε Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αθήνα, Μαρούσι, Πέραμα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Δράμα, Βέροια, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχές της Αττικής, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκη και της Λαμίας. Η αστυνομία γνωρίζει τα στοιχεία ακόμα 10 μελών της οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 63 περιπτώσεις κλοπών, με «λεία» που ξεπερνά τις 620.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν από τον Ιούλιο του 2022 εγκληματική οργάνωση, διαπράττοντας 63 διακεκριμένες κλοπές από σπίτια σε 24 πόλεις, από όπου αφαίρεσαν συνολικά 178.870 ευρώ, τιμαλφή αξίας 424.900 ευρώ και 43 χρυσές λίρες, μεγάλο μέρος των οποίων μεταπωλούσαν στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες του εξωτερικού.

Οι κλοπές γίνονταν ως εξής: μέλη της σπείρας, προσποιούμενα τους πωλητές αντικειμένων, πλησίαζαν τα σπίτια ώστε να διαπιστώσουν την απουσία των ενοίκων και στη συνέχεια με τη χρήση τηλεκάρτας ή δελτίου αστυνομικής ταυτότητας διαρρήγνυαν ανασφάλιστες πόρτες και έκαναν διέπρατταν τις κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back