ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΣ-Παναιτωλικός: όταν τα φιλικά είχαν... νεύρα

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣ-Παναιτωλικός: όταν τα φιλικά είχαν... νεύρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2017, 19:50
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ υποδέχεται αυτή την Κυριακή τον Παναιτωλικό στους «Ζωσιμάδες», στο «ντέρμπι της βορειοδυτικής Ελλάδας». Οι δύο ομάδες έχουν πίσω τους μια παράδοση αντιπαλότητας, η οποία κάποιες φορές, (ελέω και διοικήσεων), υπερέβη τα όρια της αβροφροσύνης.

Στις 9 Αυγούστου του 2006 λοιπόν, ο ΠΑΣ που είχε επιστρέψει στη Β΄ Εθνική, τρία χρόνια μετά τον υποβιβασμό του εκεί λόγω χρεών (και παρότι «στις 5 παρά ήταν σωσμένος» που έλεγε και ο Νίκος Αναστόπουλος), έδινε φιλικό προετοιμασίας στο Αγρίνιο. Μάλιστα, θα ήταν το πρώτο από τα δύο παιχνίδια γιατί λίγες μέρες αργότερα ο Παναιτωλικός, ομάδα Γ' Εθνικής τότε, θα ανταπέδιδε την επίσκεψη.

Η ιστορία όμως είχε άλλη γνώμη. Το παιχνίδι στο Αγρίνιο μετατράπηκε σε «ροντέο». Ο ΠΑΣ έχασε 2-0 αλλά αυτό ήταν το λιγότερο, καθώς γύρισε στα Γιάννενα με παίκτες τραυματισμένους και τον τότε πρόεδρό του, Αλέξη Κούγια, να γίνεται στόχος έντονων αποδοκιμασιών από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Ο επίσημος ΠΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση και ο Παναιτωλικός απάντησε, καταδικάζοντας μεν την επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣ, αλλά λέγοντας ότι η ανακοίνωση Κούγια ήταν «άτοπη και άδικη». Τα πράγματα χρειάστηκε να περάσει καιρός για να καταλαγιάσουν, καθώς ο Παναιτωλικός ματαίωσε την επανάληψη του φιλικού στα Γιάννενα και ο ΠΑΣ απείλησε με… προσφυγή για αποζημίωση 40.000 ευρώ, για διαφυγούσες εισπράξεις…

Για την ιστορία, το ματς εκείνου του Αυγούστου είχε σφυρίξει ο Στυλιαράς και τα γκολ είχαν σημειώσει οι Λίτσος και Σκαρμούτσος.

(η φωτογραφία είναι από το αρχείο της Σούπερ Λίγκας και τον περσινό αγώνα των δύο ομάδων στο Αγρίνιο)


FcTables.com


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back