Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Μνήμη Γρηγορόπουλου: Επεισόδια και συλλήψεις

Εικόνα του άρθρου Μνήμη Γρηγορόπουλου: Επεισόδια και συλλήψεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2018, 13:31
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο κατά τις συγκεντρώσεις και πορείες για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα η αστυνομία προχώρησε σε 66 προσαγωγές, από τις οποίες οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παράλληλα, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ένας πολίτης, στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά την διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου και το βράδυ, που ήταν και τα σοβαρότερα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Νεαροί κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές και έριξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες, καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Παράλληλα, δύο εδικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν ρίψεις νερού στα Εξάρχεια, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Αστυνομικός χτύπησε με ασπίδα, συλληφθέντα που είχε δεμένα τα χέρια, ενέργεια που αποτυπώθηκε σε βίντεο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις και να αναμένονται εξελίξεις.


Στη Θεσσαλονίκη

Σε 15 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Προσήχθησαν συνολικά 52 ύποπτοι, από τους οποίους οι 37 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τους υπόλοιπους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα τραυματίστηκε από πέτρα στο κεφάλι και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης.

Στο Βόλο

Στο Βόλο έγιναν 23 προσαγωγές και δύο συλλήψεις ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο γιατί ένιωσε δυσφορία από τους καπνούς. Ειδικότερα συνελήφθη ένας 17χρονος για διατάραξη κοινής ειρήνης στην Πολυμερή και ένας 34χρονος για εμπρησμό στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο οποίο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για ναρκωτικά.

Τέλος επεισόδια σημειώθηκαν σε Αγρίνιο, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back