ΚΚΕ: «Ο καθαρισμός του περιαστικού δάσους Ιωαννίνων» κατόπιν… καλοκαιριού

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ: «Ο καθαρισμός του περιαστικού δάσους Ιωαννίνων» κατόπιν… καλοκαιριού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2023, 17:50

Κλιμάκιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου αποτελούμενη από τον βουλευτή Νίκο Έξαρχο, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Πρέντζα και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και δασολόγο Θωμά Μπασογιάννη, επισκέφθηκε την Επιθεώρηση Εφαρμογής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και την Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων, για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί.

Το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων αναφέρει ως συμπεράσματα από την επίσκεψη, ότι οι δασικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και διατηρούνται έτσι από όλες τις κυβερνήσεις, με κενά σε επιστημονικό προσωπικό που ξεπερνούν το 65%.

Σημειώνει ακόμα: «Η (υπο)χρηματοδότηση - καθυστερεί για διάφορους λόγους με αποτέλεσμα τελικά να αρχίζουν να γίνονται οι απολύτως απαραίτητοι καθαρισμοί στο τέλος πια της αντιπυρικής περιόδου. Ο καθαρισμός από καύσιμη ύλη, του περιαστικού Δάσους Ιωαννίνων θα ξεκινήσει μετά από μία εβδομάδα από σήμερα, καθώς τώρα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να μπει να καθαρίσει εργολάβος το δάσος».

Επίσης, δεν υπάρχει κανείς μόνιμος δασεργάτης στα δασαρχεία της Ηπείρου όπως και σε κανένα δασαρχείο της Ελλάδας, «ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν πανελλαδικά πάνω από 10.000 για την εκτέλεση βασικών προληπτικών προστατευτικών εργασιών», αναφέρει το κόμμα.

Συμπληρώνει ότι οι υπάλληλοι έχουν επιφορτιστεί επιπλέον αρμοδιότητες, μετά τη μεταφορά των δασαρχείων απευθείας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ οι τελευταίοι έμπειροι συνταξιοδοτούνται.

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back