Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΚΕ: «Κρύβουν ευθύνες για το νοσοκομείο Φιλιατών»

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ: «Κρύβουν ευθύνες για το νοσοκομείο Φιλιατών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2022, 18:39
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας κατηγορεί κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Φιλιατών, για το οποίο έγινε πρόσφατα συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών.

«Τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου Φιλιατών και γενικότερα των δημόσιων υπηρεσιών υγείας της χώρας μας δεν αποτελούν ‘φυσικό’ φαινόμενο, κεραυνό εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που αποδέχονται και συγκαλύπτουν οι τοπικές διοικήσεις (Περιφέρεια, Δήμοι). Είναι η πολιτική της ΕΕ, που έχει ως αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας ώστε να δοθεί χώρος στους επιχειρηματίες της υγείας και τα κέρδη τους» αναφέρει μεταξύ άλλων το κόμμα και συμπληρώνει ότι «η συμφωνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, παρά τις επιμέρους προσεγγίσεις τους, έχει ως αποτέλεσμα κάθε νέα ‘μεταρρύθμιση’ στο χώρο της υγείας, όπως και η πρόσφατη της ΝΔ, να στηρίζεται στους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και να πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα την εμπορευματοποίηση της υγείας».

Παίρνοντας θέση στην «αψιμαχία» των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην Θεσπρωτία, το ΚΚΕ τονίζει ότι «οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις τους προσπαθούν να σηκώσουν κουρνιαχτό για να κρύψουν αυτή τους την συμφωνία και τις πολιτικές ευθύνες που έχουν για την άθλια κατάσταση του νοσοκομείου Φιλιατών. Έτσι εξηγείται και η τουλάχιστον υποκριτική αντιπολίτευση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ως κυβέρνηση  περιέκοψε κατά 40% (800 εκατ. ευρώ) την κρατική επιχορήγηση στα νοσοκομεία σε 4 χρόνια, γέμισε συμβασιούχους τις δομές υγείας».

Τέλος, καλεί «σε αγωνιστική συμπόρευση διεκδικώντας αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην Υγεία, μαζικές προσλήψεις υγειονομικών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανάπτυξη όλων των απαραίτητων υποδομών και τον σύγχρονο εξοπλισμό τους, αύξηση των αποδοχών των υγειονομικών, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών σε όλους χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back