Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Γιόγιακας-Κάτσης: Αντιπαράθεση για το νοσοκομείο Φιλιατών

Εικόνα του άρθρου Γιόγιακας-Κάτσης: Αντιπαράθεση για το νοσοκομείο Φιλιατών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2022, 15:09
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σκληρή είναι η κόντρα των δύο βουλευτών της Θεσπρωτίας για το νοσοκομείο Φιλιατών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας ανταλλάσσουν τις τελευταίες ημέρες… ανακοινώσεις και απαντήσεις.

Ο κ. Κάτσης πριν από 15 ημέρες κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Φιλιατών, επικαλούμενος και ανακοινώσεις του συλλόγου εργαζομένων και της προσωρινής τριμελούς επιτροπής των γιατρών του νοσοκομείου.

Ο κ. Γιόγιακας κατηγόρησε τον κ. Κάτση ότι ο ίδιος και το κόμμα του «έχουν τσακωθεί με την αλήθεια» και υποστήριξε το αντίθετο: Ότι η ΝΔ ενίσχυσε το νοσοκομείο. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, προτρέποντας τον κ. Κάτση να ρωτήσει «ένα γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας που νοσηλεύτηκε εκεί για να μάθει από πρώτο χέρι…». Επιπλέον, τον… προέτρεψε (με αρκετό σαρκασμό) να επισκεφθούν μαζί τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας «για να ενημερωθεί από τον ίδιο αλλά και για να μάθει πού πέφτουν τα γραφεία της ΥΠΕ στην Πάτρα… Γιατί δουλειά από τις καφετέριες δεν γίνεται».

Η απάντηση από τον κ. Κάτση δεν άργησε να έρθει. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον συνάδελφό του ότι «είναι στον κόσμο του». «Ας διαφημίσει το ‘έργο του’ στους ασθενείς που περιμένουν μήνες για ένα χειρουργείο ή για έναν απεικονιστικό έλεγχο. Ας παινευτεί στους ασθενείς που μεταφέρονται σωρηδόν στα Γιάννενα ή στα ιδιωτικά ιατρεία πληρώνοντας αδρά από την τσέπη τους για τις προσλήψεις γιατρών που ήρθαν και έφυγαν ή που θα… κάνει 3 χρόνια τώρα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook. Επίσης κάνει λόγο για «θράσος όταν ένας βουλευτής παριστάνει τον διοικητή του νοσοκομείου και δημοσιοποιεί ποιος νοσηλεύεται και μάλιστα να τηρεί και πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων! Εκτός εάν ο  κ. Γιόγιακας μας έχει γυρίσει στο 1950 και αποτελεί είδηση προς δημοσιοποίηση, ότι νοσηλεύεται κάποιος που δεν ψηφίζει ΝΔ ή δεν έχει περάσει πρώτα από το γραφείο του».

O κ. Γιόγιακας, με σημερινή του ανακοίνωση, χαρακτηρίζει τις επισημάνσεις του κ. Κάτση «αοριστολογίες» και επαναλαμβάνει τα περί «αντιπολίτευσης της καφετέριας». Και παράλληλα παραθέτει στοιχεία για χειρουργεία, νοσηλείες και ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back