Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

KKE κατά Δήμου Ζίτσας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2021, 18:57

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων αφήνει αιχμές κατά του Δήμου Ζίτσας ότι «θάβει τα ογκώδη αντικείμενα σε παράνομη χωματερή» στην περιοχή της Ζωοδόχου, στο παλιό νταμάρι Τασιούλα, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, σημειώθηκε πυρκαγιά και αναζοπύρωσή της.

Το κόμμα αναφέρει ότι έκανε «τηλεφωνική παρέμβαση στον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων» για το θέμα και αναφέρει:

«Στην παράνομη χωματερή, όπου ο Δήμος Ζίτσας θάβει τα ογκώδη αντικείμενα που συλλέγει και τα υπολείμματα από τα κλαδέματα, στον ίδιο χώρο που αφήνουν και ιδιώτες προϊόντα εκσκαφών και κατεδαφίσεων η φωτιά ξεκίνησε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα».

Επίσης, τονίζει ότι «τόσο η ύπαρξη της παράνομης χωματερής που συντηρεί ο Δήμος όσο και η αποσιώπηση της φωτιάς που καίει και ρυπαίνει με τις αναθυμιάσεις τόσες μέρες την περιοχή αποδεικνύουν ότι το κράτος με τις υπηρεσίες του, που διακηρύττει ως βασικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος , είναι ο κύριος ένοχος για την καταστροφή του».

Αποδίδει ευθύνες και στην Περιφέρεια Ηπείρου, λέγοντας ότι, όπως και ο Δήμος Ζίτσας, έχει αποδειχθεί «λαλίστατη» στα θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά «δεν βρήκαν μισή γραμμή για να ενημερώσουν για την τριτοκοσμική κατάσταση στην παράνομη χωματερή στη Ζωοδόχο».

Το ΚΚΕ ζητάει να κλείσει η χωματερή, να αποκατασταθεί ο χώρος, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για πυρασφάλεια-πυρόσβεση κ.α.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back