Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Σε μας συστάσεις, στις εταιρίες υπεράντληση»

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Σε μας συστάσεις, στις εταιρίες υπεράντληση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2022, 20:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του τις συνθήκες εργασίας στις βιομηχανίες εμφιάλωσης «Ζαγόρι» και «Βίκος», λέγοντας ότι «τα 7ήμερα, η έλλειψη προσωπικού, η ανυπαρξία σύμβασης, η εντατικοποίηση θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στα όρια τους. Εξαντλημένοι με άστατα ωράρια και υπερωρίες, χωρίς δυνατότητα ξεκούρασης, με τις διακοπές να είναι άπιαστο όνειρο, τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η υγεία τους, στερούνται ποιοτικό χρόνο από την οικογένεια τους».

Αναφέρει επίσης ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, η Περιφέρεια και ο Δήμος με την πλήρη ευλογία της ΕΕ, τους έχουν λύσει τα χέρια, τους έχουν δώσει το ελεύθερο να διαμορφώνουν τους εργαζόμενους σε φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο καταληστεύοντας μια ολόκληρη πόλη με την υπεράντληση νερού στο λεκανοπέδιο».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «σε εμάς κάνουν συστάσεις να μην ποτίζουμε ούτε τα λουλούδια μας και σε αυτούς η ΕΕ κάνει τις πλάτες όπου ξεδιάντροπα μετά από ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ  δίνουν πλήρη κάλυψη για την υπεράντληση νερού στο Λεκανοπέδιο της πόλης μας, λέγοντας ότι ‘το υπόγειο υδατικό σύστημα Μιτσικελίου- Βελλά βρίσκεται σε καλή ποσοτική κατάσταση και δεν υπάρχουν στοιχεία υπεράντλησης’» και «η Περιφέρεια και ο Δήμος διαγράφουν πρόστιμα που χαρίζουν εκατομμύρια κυβικά νερού, ενώ εμείς χρεωνόμαστε  από τους πιο ακριβούς λογαριασμούς νερού σε ολόκληρη τη χώρα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
δημότης
Προς τους νομοτεχνικούς/σχετικούς του τοπικού ΚΚΕ. Πέρα από την εύλογη αγανάκτηση (όλων) για την κατάσταση με την υπεράντληση των τοπικών αποθεμάτων νερού, ας επεκταθούν και σε άλλα πεδία ζημιών. Π.χ. στην επιβάρυνση και τη φορά στο τοπικό οδικό δίκτυο με τις μαζικές μετακινήσεις δεκάδωνν-εκατοντάδων τριαξονικών φορτηγών αυτών των εταιρειών με ρυμούτλκες μάλιστα, όλο το 24ωρο, από τις εγκαταστ΄σεις τους ωε Εγνατία και Ιονία. Πρέπει να θεσμοθετηθεί ειδικός φόρος για τη φθορά αυτή. Ακόμα... είναι εκσυγχρονισμένες οι τεχνικές προδιαγραφές αυτών των γιγαντιαίων φορτηγών μεταφοράς εμφιαλωμένων νερών, όσον αφορά το πλάτος και το μήκος της καρότσας τους, καθώς και των ειδικών προστατευτικών πλαινών προφυλακτικών πλαισίων. Γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία; Στα ΚΤΕΟ; Δεν είναι μόνο τα καυσαέρια... Φανταστείτε την κίνηση ενός τέτοιου φορτηγού στους δρόμους γύρω από την πόλη, στην ΕΟ Ιωαννίνων Κοζάνης,, Ιωαννίνων-Τρικάλων... Χωράνε αυτά τα φορτηγά σε τόσο στενούς δρόμους; Είμαι ποδηλάτης - κι όποτε διασταυρώνομαι με τα φορτηγά τους, η ψυχζή μου το ξέρει, τι νιώθω! Φανταστείτε ότι από το χρόνου, στους δρόμους ως γύρω από την πόλη, η ταχύτητα, θα πέσει στα 30 χλμ την ώρα. Φανταστείτε τι μπελάς θα είναι αυτά τα φορτηγά, στην τοπική κίνηση! Κύριοι των διαμαρτυριών, επικεντρώστε και σε τεχνικά λεπτομερειακά ζητήματα. Ίσως με
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back