ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Να αποζημιωθούν οι πατατοπαραγωγοί»

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Να αποζημιωθούν οι πατατοπαραγωγοί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2023, 16:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, ζητάει να αποζημιωθούν άμεσα οιΟι πατατοπαραγωγοί της Χρυσοβίτσας που πληγήκανε από την κακοκαιρία (βροχές και χαλάζι).

Καταγγέλλει ότι οι σοδιές έχουν αχρηστευτεί και οι παραγωγοί «βιώνουν την πλήρη εγκατάλειψη, τη σκληρή πραγματικότητα με το κόστος των αγροτικών εφοδίων συνεχώς να αυξάνεται, το ΦΠΑ που παραμένει υψηλός», κ.α.

Τονίζει ακόμα ότι «δεν φταίει η κακιά η ώρα. Πάντα θα υπάρχουν ‘απρόβλεπτα’ καιρικά φαινόμενα. Όμως, το 2023 δεν δικαιολογείται να είναι «απρόβλεπτα» τα μέτρα προστασίας για τους βιοπαλαιστές παραγωγούς της χώρας μας».

Μεταξύ άλλων τονίζει:  «Εύλογα αναρωτιέται κανείς με δεδομένο και το υψηλό κόστος παραγωγής, πώς θα μπορέσουν οι παραγωγοί να βγάλουν μια πολύ δύσκολη χρονιά οι πατατοπαραγωγοί που υπολόγιζαν στη συγκομιδή της παραγωγής για να την πουλήσουν» και δεσμεύεται ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές, να αποζημιωθούν οι παραγωγοί και να στελεχωθεί ο ΕΛΓΑ.

Καλεί τους πατατοπαραγωγούς της Χρυσοβίτσας «να εμπιστευτούν την δύναμη τους το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που συσπειρώνονται αγροτικοί σύλλογοι και να διεκδικήσουν μαχητικά μέτρα για την προστασία του εισοδήματός τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back