ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κινούμενα τοπία» στην Καλαμπάκα

Εικόνα του άρθρου «Κινούμενα τοπία» στην Καλαμπάκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2023, 16:50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θυμάστε τα «Κινούμενα τοπία» που έγιναν πριν από μερικούς μήνες στη Μηλιά; Ε, στις 28, 29 Ιανουαρίου (12.30 το μεσημέρι), πηγαίνουν στην Καλαμπάκα, στην πλατεία Σοποτού (πάνω από την Κόκα Ρόκα)

Τι είναι όμως τα «Κινούμενα τοπία»;

Είναι μια παραστατική δράση σύγχρονου χορού, που έφτιαξε η Α Priori Dance Co.

«Η χορογράφος της ομαδας Α priori Dance Cο. Ελεονώρα Ηλία φέρνει κοντά μια ομάδα καλλιτεχνών, η οποία εκφράζει την κοινή πεποίθηση της ανάπτυξης καλλιτεχνικού έργου στο φυσικό τοπίο των περιφερειών μας και της προσβασιμότητας του σύγχρονου χορού σε ευρύτερο κοινό στη χώρα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Συμμετέχουν, εκτός από την ίδια, οι Σόνια Ντόβα, Μαριέλα Νέστορα και Δημήτρης Καραγεώργος.

«Η παραστατική δράση αξιοποιεί τα φυσικά στοιχεία του τόπου της Καλαμπάκας, ώστε η σύμπραξη 3 πεδίων σύγχρονης τέχνης - του χορού, των εικαστικών και της μουσικής- να ‘μεταμορφώσει’ το χώρο και να δημιουργήσει μια εναλλακτική σκηνή σύγχρονου χορού σε σημεία του δημόσιου χώρου της κοινότητας, μέσω μιας χαρτογραφημένης διαδρομής».

Λόγω περιορισμένου αριθμού θεατών σε κάθε περιπατητική δράση, θα πρέπει να κάνετε κράτηση θέσεων, είτε αποστέλλοντας email στη διεύθυνση eleonorailia@gmail.com, είτε τηλεφωνικά στο 6976453246, ενημερώνοντας μας για την ημερομηνία επιλογής.

Η εκδήλωση Beyond the Urban: Performing Ecosystems πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (εκδηλώσεις χορού 2022).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back