ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κινητοποίηση με διπλό «στόχο»

Εικόνα του άρθρου Κινητοποίηση με διπλό «στόχο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2020, 15:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 26 Νοεμβρίου έχει προκηρυχτεί 24ωρη πανελλαδική απεργία, με διττό περιεχόμενο: αφενός, το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταργεί κατά περίπτωση το 8ωρο, αφετέρου, τα αιτήματα για την υγειονομική θωράκιση των πολιτών.

Φορείς, συνδικαλιστικοί και πολιτικοί, καλούν σε συμμετοχή με ανακοινώσεις. Επίσης, καλούν -κατά περίπτωση- σε συγκέντρωση με όλα τα προβλεπόμενα (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.) στις 10.30 το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, στο Εργατικό Κέντρο.  

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

«Την ώρα που δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, που τα νοσοκομεία έχουν φρακάρει, που οι χώροι δουλειάς είναι υγειονομικές βόμβες, που η μεγαλοεργοδοσία με την κάλυψη της κυβέρνησης αποκρύπτει κρούσματα και οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία και την εντατικοποίηση, αυτή την ώρα επέλεξε η κυβέρνηση, για  να ξεδιπλώσει την νέα αντεργατική επίθεση που της επιβάλλουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες για τα κέρδη τους». Ιδιαίτερη απεύθυνση κάνει στους εργαζόμενους-ες στα σούπερ μάρκετ και σε μαζικούς εργασιακούς χώρους: «Όλοι εσείς που ζήσατε από πρώτο χέρι τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, που βλέπετε να παίζεται κορώνα γράμματα η υγεία σας για λογαριασμό των κερδών τους, εσείς είστε αυτοί που παράγετε τον πλούτο, εσείς μπορείτε και να σταματήσετε τις αρνητικές εξελίξεις που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Βάλτε εμπόδια στις επιδιώξεις τους».

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων

Η ΑΔΕΔΥ καταθέτει αιτήματα για «ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία», ζητάει επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών, μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών-μονιμοποίηση συμβασιούχων, αποσυμφόρηση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, απόσυρση του νομοσχεδίου που, όπως τονίζει, «μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία». Ακόμα, καλεί σε αποχή από τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Στις 12 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με απεργία και δεκάδες συγκεντρώσεις στις πύλες σε όλη τη χώρα έστειλαν το μήνυμα του αγώνα και έδειξαν ποια είναι η πραγματική ασπίδα προστασίας της υγείας όλου του λαού. Στις 26 Νοέμβρη αυτό το μήνυμα να ακουστεί από κάθε χώρο δουλειάς, από κάθε απεργιακή συγκέντρωση. Για να αποκρούσουμε τις επιθέσεις της κυβέρνησης του θανάτου και της αστυνομικής βίας στη ζωή και τα δικαιώματά μας. Για να ανοίξουμε το δρόμο για τις δικές μας, ταξικές λύσεις στη χρεοκοπία αυτού του συστήματος».

Η Ταξική Ενότητα

«Πιάνοντας το νήμα από τη μάχη που δόθηκε την ημέρα του Πολυτεχνείου, που ήταν μια σημαντική παρακαταθήκη αγώνα, ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι απέναντι στον φόβο της πανδημίας, το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταστολής, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Η κυβέρνηση όχι μόνο δε θα φιμώσει την εργατική τάξη και τις οργανώσεις της, αλλά θα βρει μπροστά της τον δίκαιο αγώνα για ζωή και υπεράσπιση των εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της. Η εργατική τάξη θα σταθεί όρθια για να συνεχίσει να κρατάει όρθια την κοινωνία».

Η Ταξική Πορεία

«Κόντρα σε όλα αυτά, εμείς από τη μεριά μας πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, με όπλα μας την οργάνωση και την απεργία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για μας. Για να βάλουμε φραγμό σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν και θέλουν να περάσουν το επόμενο διάστημα. Πρέπει να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε».

Ο Εργατικός Αγώνας

«Η αντεργατική επίθεση πάει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής και το χτύπημα του δικαιώματός μας να οργανωνόμαστε. Ουσιαστικά απαγορεύουν την απεργία. Δίνουν στον εργοδότη το δικαίωμα να μηνύει και να κερδίζει αποζημίωση από τα σωματεία που αποφασίζουν απεργία. Υπολογίζουν πως οι εργαζόμενοι δεν θα αντιδράσουν. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε όλους αυτούς να μας γυρίσουν 100 και πλέον χρόνια πίσω».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back