Κινητοποιείται το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2021, 21:13

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων, καλεί σε συμπαράσταση στους εργαζόμενους των Market in ., την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 9:30 το πρωί στα δικαστήρια.

“Οι συνάδελφοι μας από τα ΜΑΡΚΕΤΙΝ πρωην Καριπιδης σέρνονται για άλλη μια φορά στα δικαστήρια Τετάρτη 21/4 , διεκδικώντας να γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους. Ενώ υπάρχει πρωτόδικη απόφαση που πάρθηκε από την πίεση του ταξικού κινήματος, ότι είναι εργαζόμενοι της επιχείρησης, η εργοδοσία έχει κάνει έφεση για αναίρεση» αναφέρει το σωματείο.

Επίσης, συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου την Παρασκευή 23 Απρίλη στις 8:30 στα ΙΚΕΑ και στα Jumbo.

«Στα ΙΚΕΑ οι συνάδελφοι είναι σε αναβρασμό γιατί  γνωρίζουν τι τους περιμένει μετά την ανακοίνωση του ομίλου ότι θα μειωθούν τα τετραγωνικά του καταστήματος στα Γιάννενα  στο ½,  τους περιμένουν απολύσεις, αλλαγές συμβάσεων  μειώσεις μισθών. Στα Jumbo φημολογείται ότι θα κλείσει το ένα κατάστημα υπάρχουν εργαζόμενοι σε αναστολή σε άλλους δίνονται κανονικές άδειες δημιουργούν συγχίσεις, θολώνουν τα νερά ,κρατάνε σε αναμονή τους εργαζόμενους» αναφέρει το σωματείο.

Καταγγέλλει ακόμα ότι «το τελευταίο διάστημα ήρθαν δεκάδες καταγγελίες στο σωματείο μας για εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα σε μεγάλη αλυσίδα s/m όπως και για την  τρομοκρατία και τον εκφοβισμό που εξαπολύει η εργοδοσία διαμέσου των προϊσταμένων της λόγω των αξιολογήσεων που γίνονται κάθε χρόνο από την επιχείρηση». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back