Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κινηματογραφικό… Ισραήλ τον Ιανουάριο

Εικόνα του άρθρου Κινηματογραφικό… Ισραήλ τον Ιανουάριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/01/2020, 21:21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζουν τα αφιερώματά τους βάσει εθνικής κινηματογραφίας. Ο Ιανουάριος ανήκει στο Ισραήλ, ο Φεβρουάριος στην Ιταλία, ο Μάρτιος στη Γαλλία και πάει λέγοντας. Κάθε μήνα θα παρουσιάζονται τέσσερις ταινίες με την ίδια «καταγωγή».

Αυτή την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», θα προβληθεί η ισραηλινή ταινία «Στην άκρη του κόσμου αριστερά» του Άβι Νέσερ με τους Νέτα Γκάρτι, Λιράζ Τσάρχι, Ορ Ατικά.

Η υπόθεση: Μια οικογένεια από την Ινδία πηγαίνει να ζήσει σε μια ερημική περιοχή του νότιου Ισραήλ, στα τέλη της δεκαετίας 1960. Η σοβαρή κόρη γίνεται φίλη με μια χαριτωμένη κι επιπόλαιη κοπέλα, η οικογένεια της οποίας ήρθε από το Μαρόκο. Πρόκειται για μια τρυφερή ματιά στις αγωνίες και τις εκπλήξεις που φέρνει η ενσωμάτωση οικογενειών με διαφορετική π.ροέλευση από την εβραϊκή διασπορά.

Η ταινία έχει αποσπάσει το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ταορμίνας και το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back